Στην Αδριανούπολη για τη δίκη οι γονείς των δύο στρατιωτικών

09:36 4/3/2018 - Πηγή: Protagon

Στο πλευρό των δύο ελλήνων στρατιωτικών που δικάζονται τη Δευτέρα για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος και απόπειρα κατασκοπείας, θα βρεθούν οι γονείς τους αφού ζήτησαν και έλαβαν τη σχετική άδεια.

Οι γονείς του ανθυπολοχαγού, με καταγωγή από την Καστοριά, συναντήθηκαν στην Ορεστιάδα με τους γονείς του ΕΠΟΠ λοχία (που κατάγεται από την περιοχή), προκειμένου να ρυθμίσουν τις τελευταίες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο

της Αδριανούπολης, ώστε να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

Στους δύο κρατούμενους από τις τουρκικές αρχές εστάλησαν πολιτικά ρούχα προκειμένου να μην εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου με στρατιωτική περιβολή.

Αμφότεροι, κατά την κατάθεσή τους, δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, επαναλαμβάνοντας ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά.

Αν και επιμένει στις κατηγορίες περί κατασκοπείας, η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης στη γείτονα, στέκεται στις αναφορές του ελληνικού Τύπου περί «στημένου επεισοδίου» ώστε η Άγκυρα να εγείρει θέμα ανταλλαγής των δυο στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους πραξικοπηματίες, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή ψευδή.

The post Στην Αδριανούπολη για τη δίκη οι γονείς των δύο στρατιωτικών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα