Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες για σήμερα, Κυριακή, σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί με την ιδία ένταση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά

περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ομίχλη τις πρωινές ώρες θα προκαλέσει τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη σημειώνονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες και μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ομίχλη τις πρωινές ώρες θα προκαλέσει τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία το απόγευμα από τα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σημειώνονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου με βαθμιαία βελτίωση. Από το βράδυ προβλέπεται αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, ενώ θα είναι βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, σημειώνονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά έως 23 βαθμούς Κελσίου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα