Σιάτλ: Ανδρας έκλεψε αεροσκάφος που τελικά συνετρίβη

Συναγερμός σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σιάτλ το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα). Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο χωρίς άδεια.

Η λειτουργία του αεροδρομίου σταμάτησε και αρκετές προσγειώσεις ματαιώθηκαν. Κάποιοι επιβάτες έγραψαν στα social media ότι το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε ξαφνικά στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Αμέσως -και υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης- σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη για να το καταδιώξουν. Το αεροσκάφος, τύπου Q400,

συνετρίβη λίγη ώρα αργότερα νότια της περιοχής Πάγκετ Σάουν. Τι είχε συμβεί όμως;

Οπως έγινε γνωστό, ένας υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines, έκλεψε το αεροσκάφος και το απογείωσε χωρίς άδεια από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tacoma.

Some dude stole a plane from #Seatac (Allegedly), did a loop-the-loop, ALMOST crashed into #ChambersBay, then crossed in front of our party, chased by fighter jets and subsequently crashed. Weird times. pic.twitter.com/Ra4LcIhwfU

— bmbdgty (@drbmbdgty) 11 Αυγούστου 2018

Σύμφωνα με το CNNi, η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων χειρισμού του μηχανικού που το απογείωσε χωρίς άδεια.

Ο 29χρονος πιλότος που απογείωσε το αεροσκάφος ήταν μηχανικός, εργαζόταν για μια αεροπορική εταιρεία και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε αυτοκτονικές τάσεις. Ετσι, φαίνεται πως έδρασε μόνος και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή.

Apparently someone stole a plane from SeaTac? Saw two fighter jets fly overhead then smoke pic.twitter.com/w0bveGUJQH

— McKenna Brown (@mckenna_brown) 11 Αυγούστου 2018

Μιλώντας στον ασύρματο, ο άνδρας ανέφερε ότι «έχω πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για μένα. Θα απογοητευτούν μόλις ακούσουν τι έκανα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στον καθένα ξεχωριστά. Είμαι απλά ένας «κατεστραμμένος” τύπος, έχω όπως φαίνεται μερικές λασκαρισμένες βίδες. Δεν το ήξερα μέχρι τώρα»

Την τελευταία επικοινωνία του 29χρονου μηχανικού, έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα της Seattle Times. Σε αυτήν, ο 29χρονος μιλάει μ’ έναν ελεγκτή, ο οποίος του απευθύνεται προσφωνώντας τον Ριτς και Ρίτσαρντ.

Σε κάποιο σημείο το εν λόγω πρόσωπο εξηγεί πως έβαλε λίγα καύσιμα στο αεροπλάνο «για να πάει να ρίξει μια ματιά στους Ολυμπιακούς». Στη συνέχεια αρχίζει να ανησυχεί για τα καύσιμά του.

«Έχω πέσει στις 2.100 (λίβρες)», λέει στον πύργο ελέγχου. «Άρχισα με 30 και κάτι. … Δεν ξέρω τι καίει κατά την απογείωση, όμως έκαψε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι περίμενα».

The post Σιάτλ: Ανδρας έκλεψε αεροσκάφος που τελικά συνετρίβη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα