Ραγδαίες εξελίξεις: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Μega – τι σημαίνει η απόφαση

Αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν οι τράπεζες, σε μία εξέλιξη που αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού, συμπεριλαμβανομένης της πλούσιας ταινιοθήκης του.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και την οριστική ανακήρυξη των πέντε αδειούχων καναλιών εθνικής εμβέλειας, και με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία

απολύτως κίνηση από πλευράς μετόχων του Mega, η αρμόδια ειδική επιτροπή που έχει στελεχωθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, αποφάσισε να κατατεθεί η εν λόγω αίτηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κατά το «πρότυπο» του ΔΟΛ, η Τηλέτυπος Α.Ε. θα μπει στον νόμο Δένδια και θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

Αποστολή του ειδικού διαχειριστή που θα διοριστεί, θα είναι να αποτιμήσει ποια περιουσιακά στοιχεία του καναλιού θα πωληθούν, αλλά και να ελέγξει τι χρέη υπάρχουν προς τρίτους.

Όπως προαναφέρθηκε, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες εκποίησης των λεγόμενων «βαριών χαρτιών» του Μega, με πρώτη την τανιοθήκη του.

Εpsilon (που προσεχώς θα αλλάξει σε Open), ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, με τον Ιβάν Σαββίδη (ιδιοκήτη του Ε) να προβάλλει ως το πρώτο φαβορί για την απόκτησή της.

Δεδομένης μάλιστα της δήλωσης του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά στη Βουλή ότι από τη στιγμή που θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος για τις άδειες από τους πέντε υπερθεματιστές, το σήμα του Mega θα πέσει, οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

The post Ραγδαίες εξελίξεις: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Μega – τι σημαίνει η απόφαση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα