Πενθώντας τις τετράποδες απώλειες των πυρκαγιών

Πάνω στον γενικευμένο πανικό, δεκάδες κατοικίδια ζωάκια, σκύλοι και γάτες, είτε δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τα αφεντικά τους, είτε κάηκαν μαζί τους. Υπάρχουν άλλωστε και πολλά οικόσιτα ζώα που αγνοούνται, ενώ δεν είναι λίγες οι αλεπούδες, οι λαγοί, οι χελώνες και οι σκατζόχοιροι που βρέθηκαν απανθρακωμένα ή με σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.

Φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές άρχισαν την επιχείρηση διάσωσης και καταγραφής των άτυχων ζώων με το πρώτο φως της ημέρας, ακόμα όμως δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν τον

ακριβή αριθμό.

Συγκινούν οι αναρτήσεις στο Facebook τόσο όσων έχασαν τα ζωάκια τους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και τα αναζητούν όσο και εκείνων που βρήκαν κάποια από αυτά, ταλαιπωρημένα και τρομαγμένα και τα φιλοξενούν προσωρινά στο σπίτι τους.

Ηδη έχουν βρεθεί πολλά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στον δρόμο, που δείχνουν ταλαιπωρημένα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πολλές απανθρακωμένες γάτες και άγρια ζώα όπως χελώνες, αλεπούδες κ.ά. Στις σελίδες των φιλοζωικών οργανώσεων στο Facebook μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις για ζώα που βρέθηκαν ή αναζητούνται:

FB: Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου

FB: Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

FB: Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων-Ν.Περάμου

FB: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής

The post Πενθώντας τις τετράποδες απώλειες των πυρκαγιών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα