Μαρτυρικό θάνατο βρήκε ιερέας από τη φωτιά στο Μάτι

ΕΛΛAΔΑ

Μαρτυρικό θάνατο βρήκε ιερέας ο στο Μάτι ο οποίος προσπάθησε να διασωθεί από την πυρκαγιά κατέφυγε στη θάλασσα. Πρόκειται για τον ιερέα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, ο οποίος ιερουργούσε στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρί.

Ο ανιψιός του, περιγράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τα τελευταία εφιαλτικά λεπτά της ζωής του στο Μάτι, του Ιερέα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου όπου ήταν με την θεία και την

ξαδέρφη του, στο σπίτι τους εκεί. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο ιερέας μπήκε στη θάλασσα προκειμένου να σωθεί από την φωτιά ωστόσο δεν τα κατάφερε.

«Οι ανθρώπινες απώλειες από την πυρκαγιά στην Αττική άγγιξαν και την οικογένειά μου καθώς στο Μάτι έχασα τον αδελφό της μητέρας μου, τον Ιερέα Σπυρίδων Παπαποστόλου όπου ήταν με την θεία μου και την ξαδέρφη μου στο σπίτι τους εκεί. Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά αλλά δυστυχώς ο θείος μου δεν τα κατάφερε. Ήταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο κατά την διακονία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων».

Σημειώνεται ότι ο δήμος Χαλανδρίου για την απώλεια του π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αποτελεί ο θάνατος του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Η προσφορά του στην πόλη ήταν πολύπλευρη και ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του».

Φωτογραφία: orthodoxianfo

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Αναζητήσεις
θάνατος από φωτιά
Τυχαία Θέματα