Σπάταλοι άντρες και σφιχτοχέρες γυναίκες

10:44 8/5/2016 - Πηγή: Protagon

Μην αρχίσετε να σκέφτεστε με τον κλισέ τρόπο, με τα στερεότυπα που οριοθετούν πολλές φορές τη συλλογιστική σας. Οχι, δεν είναι όλες οι γυναίκες πιο… οικονόμες από τους άντρες και όχι όλοι οι άντρες δεν είναι κουβαρντάδες. Τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι αποτελέσματα μελέτης που έγινε για λογαριασμό του Harvard Business Review και τα ευρήματα καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: Οι γυναίκες εργαζόμενοι έχουν την τάση να εξοικονομούν περισσότερα χρήματα από τους άντρες συναδέλφους

τους για την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Και ο τρόπος που γίνεται αυτό αφορά κάτι που δύσκολα θα είχατε σκεφτεί εάν δεν σας το έλεγε κάποιος.

Ολα έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο κλείνονται τα εισιτήρια των αεροπορικών ταξιδιών!

Οπως φαίνεται και από τη μελέτη της CWT Solutions Group, οι γυναίκες έχουν την τάση να κάνουν τις κρατήσεις τους για τα επαγγελματικά τους ταξίδια νωρίτερα από τους άντρες. Κατά δύο ημέρες κατά μέσο όρο. Οπως είναι προφανές, αυτό εξασφαλίζει καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, αλλά και στα ξενοδοχεία ή στα άλλα Μέσα Μεταφοράς που θα αναγκαστεί ο εργαζόμενος να χρησιμοποιήσει.

Αυτές οι δύο ημέρες διαφορά εξασφαλίζουν κατά μέσο όρο 17, 3 δολάρια ανά αεροπορικό εισιτήριο. Και μπορεί αυτό το ποσό να σας φαίνεται ευτελές, δεν είναι όμως εάν κάποιος το αναγάγει στα συνολικά έξοδα που κάνει μία μεγάλη εταιρεία για τα επαγγελματικά ταξίδια των εργαζομένων της. Η διαφορά της τάξης του 2% είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλη διαφορά.

Στο πρώτο γράφημα εμφανίζονται οι ημέρες πριν το ταξίδι που κλείνονται οι πτήσεις από γυναίκες και άντρες, ανάλογα με την ηλικία τους. Στο δεύτερο γράφημα, ανάλογα τα ταξίδια που κάνουν κάθε χρόνο

Μία εταιρεία που έχει 1.000 υπαλλήλους που ταξιδεύουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους εξοικονομεί, περίπου, 50.000 δολάρια από μία πιο συνετή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των κρατήσεων των εισιτηρίων. 48.000 δολάρια για την ακρίβεια.

Και σε όλα τα παραπάνω προσθέστε το γεγονός πως οι άντρες υπάλληλοι αποτελούν το 70% των επαγγελματικών ταξιδευτών, ενώ έχουν και κατά μέσο όρο και τέσσερα παραπάνω ταξίδια από τις γυναίκες συναδέλφους τους. Σκεφτείτε πόσο μεγάλη διαφορά θα είχαν τα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών εάν η ποσόστωση ήταν διαφορετική. Ή έστω εάν οι άντρες υιοθετούσαν τη λογική των γυναικών.


Τα εν λόγω στατιστικά στοιχεία αναλύθηκαν από καθηγητές οικονομικών και από οικονομολόγους που εργάζονται ως ερευνητές στα Arizona State University και Ohio State University. Και οι ίδιοι δηλώνουν πως το επόμενο βήμα τους είναι να ερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Για ποιον λόγο, δηλαδή, οι γυναίκες έχουν την τάση να κλείνουν νωρίτερα εισιτήρια και γενικώς να οργανώνουν πιο έγκαιρα τα επαγγελματικά ταξίδια τους.

The post Σπάταλοι άντρες και σφιχτοχέρες γυναίκες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα