Ο Ζάεφ εξασφάλισε τη συμφωνία των «8» βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την συμφωνία των «8» βουλευτών που αποσχίστηκαν από το VMRO-DPMNE αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, επί των συνταγματικών αλλαγών, εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει μαθευτεί σε ποιες ακριβώς τροποποιήσεις στο Σύνταγμα συμφώνησαν οι δύο πλευρές στη σκοπιανή Βουλή.

Οι βουλευτές ψήφισαν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου υπό τον όρο της εγγύησης της «Μακεδονικής ταυτότητας» στον καταστατικό χάρτη.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος αναμένεται να κατατεθούν επίσης την Παρασκευή.

Μετά τη συμφωνία, φαίνεται να ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθόσον έχει διαμορφωθεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 έδρες).

Μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ και άλλα κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία ότι και άλλοι νομοθέτες θα ψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση.

The post Ο Ζάεφ εξασφάλισε τη συμφωνία των «8» βουλευτών για τη συνταγματική αναθεώρηση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα