Αρχισαν οι κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου άρχισε η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε νέο αρχηγό να προχωρήσει χωρίς νέα αξιολόγηση των αξιωματικών.

(Υπενθυμίζεται η ενδοκυβερνητική διένεξη για το θέμα, μεταξύ των δύο πολιτικών προϊσταμένων της ΕΛ.ΑΣ., της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα.)

Το απόγευμα

ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεως της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον αρχηγό, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, και κρίθηκαν διατηρητέοι όλοι οι αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. ως ακολούθως: Μιχαήλ Καραμαλάκης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Xρήστος Δραγατάκης, Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Ακόμα κρίθηκε προακτέος στον βαθμό του αντιστρατήγου, για κάλυψη κενής οργανικής θέσης του βαθμού αυτού, ο υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης. Και διατηρητέοι οι εξής υποστράτηγοι: Κωνσταντίνος Σκούμας, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, Ανδρέας Βασιλόπουλος, Νικόλαος Μενεξίδης, Φώτιος Δομζαρίδης, Νικόλαος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Κορδολαίμης, Στυλιανός Βολυράκης, Δημήτριος Κρίκας, Αχιλλέας Σκανδάλης, Γεώργιος Τηλελής, Παναγιώτης Ντζιοβάρας, Μιλτιάδης Πουρσανίδης, Αναστάσιος Μανιάτης, Γεώργιος Ψωμάς.

Αποστρατεύσεις

Το Συμβούλιο έκρινε ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τέσσερις υποστρατήγους γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν. Σε 30 ημέρες αποστρατεύονται οι: Χρήστος Παπαζαφείρης, Εμμανουήλ Πλουμής, Αθανάσιος Μαντζούκας, Ιωάννης Τόλιας.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με τους ταξιάρχους της Ελληνικής Αστυνομίας.

The post Αρχισαν οι κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ. appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα