Ο Ντάνιελ Κρεγκ ζει μονάχα δυο φορές

09:28 7/8/2017 - Πηγή: Protagon

Μια από τις ταινίες της κινηματογραφικής σειράς ονομάζεται «Ζεις Μονάχα Δύο Φορές». Γυρίστηκε μισό αιώνα πριν, το 1967, και τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ υποδυόταν ακόμη ο Σον Κόνερι. Αλλά φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος της «σχέσης» του Ντάνιελ Κρεγκ με τον 007. Ο βρετανός ηθοποιός που δήλωνε ότι ο ρόλος του Μποντ έχει τελειώσει οριστικά για αυτόν -και πυροδοτούσε μια χωρίς προηγούμενο σεναριολογία για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του- είναι πλέον σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχίσει για δύο ακόμα ταινίες!

Ακόμα και αν όλο αυτό αποτέλεσε τελικά

ένα καλοστημένο παραμύθι για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του κοινού ζωντανού -το επικοινωνιακό μάρκετινγκ πουλάει πάντα πολλά εισιτήρια- οφείλει κανείς να βγάλει το καπέλο στους παραγωγούς. Ωστόσο δεν ακυρώνει το γεγονός ότι ο Κρεγκ είχε κουραστεί και δεν ήθελε να συνεχίσει ως 007. Το έλεγαν οι φίλοι του, το έλεγε και ο ίδιος. Αλλά τελικά μεταπείστηκε.

Πρώτα ήταν οι New York Times που ανέφεραν ότι ο 49χρονος σήμερα Κρεγκ θα κρατούσε τον ρόλο του 007 για ακόμα δύο φιλμ, τώρα ήρθε και η βρετανική The Sun, η οποία σκανδαλοθηρική μεν, αλλά με ξεχωριστό ενδιαφέρον για μια τόσο «βρετανική» υπόθεση όσο οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ, επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός θα παραμείνει στην κινηματογραφική σειρά ως και την επόμενη δεκαετία -καθώς το επόμενο φιλμ, το 25ο του Μποντ θα βγει στις αίθουσες το 2019.

Ο Κρεγκ ως Τζέιμς Μποντ στο «Spectre» (2015). Η επόμενη ταινία θα βγει το 2019 (Columbia Pictures)

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κρεγκ υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο για δύο ακόμα ταινίες. «Εγιναν πολλές συζητήσεις για το ποιος θα είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ, αλλά τελικά πείστηκε ο Ντάνιελ να πρωταγωνιστήσει σε δύο ακόμα ταινίες», δήλωσε πηγή από την παραγωγή στην εφημερίδα. Νωρίτερα τον Ιούλιο η Daily Mirror είχε γνωστοποιήσει ότι η παραγωγός Μπάρμπαρα Μπρόκολι είχε καταφέρει να μεταπείσει τον Κρεγκ και να τον κλείσει για μια ακόμα ταινία, μαζί επίσης με την Αντέλ που είχε τραγουδήσει μοναδικά το «Skyfall» το 2012.

Ο Κρεγκ έχει ως τώρα υποδυθεί τον πράκτορα 007 σε τέσσερις ταινίες: «Casino Royale» (2006), «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012) and «Spectre» (2015). Θεωρείται κοινός τόπος ότι έδωσε νέα πνοή στον ρόλο καθώς το σινεμά απαιτούσε πλέον πιο δυναμικούς χαρακτήρες και όχι απλούς μπον βιβέρ που πίνουν, πυροβολούν και ρίχνουν γυναίκες στο κρεβάτι. Ο Πιρς Μπρόσναν δεν μπορούσε να είναι τόσο δυναμικός, και να αντέξει τον ανταγωνισμό από τον Τζέισον Μπορν (Ματ Ντέιμον) ή τον «Transporter» (Τζέισον Στέιθαμ).

Η επόμενη ταινία είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του 2019 και έχει τον τίτλο εργασίας «Βond 25» και η μεθεπόμενη φημολογείται ότι θα είναι ένα ριμέικ του «On Her Majesty’s Secret Service» που είχε γυριστεί το 1969 με πρωταγωνιστές τον αδικημένο Τζορτζ Λέιζενμπι (στη μοναδική του παρουσία ως Μποντ) και τον Τέλη Σαβάλας.

Ο Κρεγκ λοιπόν επιστρέφει ως 007. Μολονότι το 2015, έλεγε στο περιοδικό Time Out: «Θα προτιμούσα να σπάσω αυτό το γυαλί και να κόψω τις φλέβες μου παρά να συνεχίσω. Τελειώσαμε. Αυτό που θέλω μόνο είναι να προχωρήσω μπροστά»… «Ποτέ μη λες ποτέ», που θα έλεγε και μια άλλη ταινία του Μποντ…

The post Ο Ντάνιελ Κρεγκ ζει μονάχα δυο φορές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα