Μπαμπινιώτης κατά υπουργείου Παιδείας: «Καταστρατηγούν το Αιέν αριστεύειν»

08:59 7/8/2017 - Πηγή: Protagon

Μια ακόμη αντίδραση για την πολυσυζητημένη πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει σύστημα κλήρωσης για την επιλογή του σημαιοφόρου των δημοτικών σχολείων στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας – και μάλιστα από το στόμα ενός από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Γλωσσολογίας,

πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης τους Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διατύπωσε την άποψη ότι με την επιλογή σημαιοφόρου στα Δημοτικά μέσω κλήρωσης «καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν».

Διαβάστε: «Και ποιος είσαι εσύ που θα με κρίνεις;»

Οπως τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης με το νέο νομοσχέδιο καταστρατηγείται η έννοια της άμιλλας. Εξήγησε ο καθηγητής ότι η άμιλλα πρέπει να ξεκινάει από το Δημοτικό και τα παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης.

Διαβάστε: Τυχερέ μου, σημαιοφόρε!

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κάνει το λάθος να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Οπως είπε μάλιστα, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι «να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών».

Παράλληλα ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε «ουτοπία» το ενδεχόμενο κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.

The post Μπαμπινιώτης κατά υπουργείου Παιδείας: «Καταστρατηγούν το Αιέν αριστεύειν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα