Ο Ντα Βίντσι καταφθάνει στην Αθήνα με αεροπλάνο και υποβρύχιο

Σίγουρα χρειάζονται πολλά τετραγωνικά μέτρα για να χωρέσουν τα «Πεντακόσια χρόνια ιδιοφυίας» του κορυφαίου των κορυφαίων, Λεονάρντο ντα Βίντσι. Γι’ αυτό και το εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει μία έκθεση-σταθμό, που υπόσχεται να προσφέρει μία οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες της.

Ο Βιτρουβιανός Ανθρωπος
σε όλο του το μεγαλείο (Leonardo Da Vinci Museum)

Με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo Da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι και μίας ομάδας ειδικών από την Ιταλία και τη Γαλλία, η έκθεση «Leonardo Da Vinci-500 Years of Genius» που εγκαινιάζεται στις 30 Νοεμβρίου 2018, επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του ιταλού γλύπτη, ζωγράφου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, μουσικού, ανατόμου, εφευρέτη, γιατρού και παλαιοντολόγου, τιμώντας έτσι, τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, πεντακόσια χρόνια μετά τον θάνατό του (2 Μαϊου 1519).

Οι επισκέπτες θα νιώθουν σαν θαμώνες του «Μυστικού Δείπνου»

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ, που ουσιαστικά ενώνει τρεις εκθέσεις σε μία, η οποία θεωρείται ως η πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την εκπληκτική ζωή και το έργο του, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο. Πώς είναι να ρίχνεις κλεφτές ματιές στο μυαλό του Homo Universalis; Του ανθρώπου που έβαλε τα θεμέλια για μερικές από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο;

Μαθήματα ανατομίας από τον Ντα Βίντσι μέσα από μία διαδραστική έκθεση (Leonardo Da Vinci Museum)

Με τη βοήθεια ατμοσφαιρικών φωτισμών και σωστής διαχείρισης του χώρου, ο επισκέπτης θα συναντήσει τις εξής τρεις εκθέσεις κάτω από την ομπρέλα της βασικής:

Οι μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο

Εδώ θα υπάρχουν 75 πιστά μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo Da Vinci της Ρώμης.

Οι εφευρέσεις του Ντα Βίντσι σε φυσικό μέγεθος (Leonardo Da Vinci Museum)Da Vinci Alive – The Experience

Πρόκειται για μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία, που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη, επιστήμονα και εφευρέτη.

Σχέδια και σημειώσεις πάνω στην ανθρώπινη ανατομία (Leonardo Da Vinci Museum)Το μυστικό της Μόνα Λίζα

Πρόκειται για το πιο μυστηριώδες έργο όλων των εποχών, καθώς έχουν γραφτεί χιλιόμετρα αναλύσεων για το τι και ποιος κρυβόταν πίσω από το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα. Με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Lumiere Technology και του ειδικού Πασκάλ Κοτ, θα παρουσιαστεί μία λεπτομερής επιστημονική αποκρυπτογράφηση του εμβληματικού αυτού πίνακα, πάντα με τη βοήθεια της εικόνας.

Με άλλα λόγια, αυτή η βόλτα στο δαιδαλώδες όσο και μεγαλοφυές μυαλό του Ντα Βίντσι, προσφέρει μία ενημερωτική αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Αναλύοντας τη Μόνα Λίζα… (Leonardo Da Vinci Museum)Η έκθεση με μια ματιά

Πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo Da Vinci της Ρώμης

75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι, από το υποβρύχιο ως το αεροπλάνο

17 θεματικές ενότητες που αναδεικνύουν το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο

Διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση μέσω της αφής

Κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του

Ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών

Αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογικές και μηχανικές εφαρμογές

Πληροφορίες:

www.leonardodavinci.gr

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινές: 13.30-23.00

Σαββατοκύριακα: 10.00-23.00

Εγκαίνια: 30 Νοεμβρίου 2018

The post Ο Ντα Βίντσι καταφθάνει στην Αθήνα με αεροπλάνο και υποβρύχιο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα