Ο Μητσοτάκης απέναντι στην «ψευτοαριστερή μπανανία» του ΣΥΡΙΖΑ

Από το μέλλον της Ευρώπης, και όχι από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, άρχισε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τόνισε ότι οι Ελληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη, αλλά πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις» και ότι «ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε, ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν».

Επεσήμανε ότι η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις

για το μέλλον, αναφερόμενος στη Λευκή Βίβλο που παρουσίασε πρόσφατα η Κομισιόν για τις πέντε διαφορετικές στρατηγικές που μπορεί να υιοθετήσει η Ενωση. «Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υστερα συνέχισε κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση. «Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ», είπε, προσθέτοντας: «Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις εντάσεις που έχουν σημειωθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι τα θέματα αυτά θέλουν σοβαρότητα, αρετή και τόλμη, αλλά κυρίως θέλουν συμμάχους, επικαλούμενος την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται για εσωτερική κατανάλωση.

Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να θέσει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση επανέλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσει η ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός». Τόνισε: «Ας ψηφίσουν μέτρα και αντίμετρα ή ας πάνε σε εκλογές. Δικό τους το δίλημμα, όχι δικό μας». Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε λάθος μια συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια λέγοντας ότι «θα πνίξουν την οικονομία».

Τόνισε ότι μετά το Eurogroup του Φεβρουαρίου «ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου» και ότι «παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, συμφωνία δεν έχουμε και δεν ξέρουμε πότε θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση». Οπως είπε, «δεν έχουμε τίποτε για το χρέος ή για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Αντιθέτως «έχουμε νέα μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των φόρων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του εισοδήματος των οικογενειών», όπως είπε ο ίδιος, καταγγέλλοντας ότι «είναι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί όταν δεν είναι ψεύτες» και επισημαίνοντας ότι «οι εταίροι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες».

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι του 2015, λέγοντας: «Είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε όρθια την χώρα. Εχουμε την υποχρέωση να ζωντανέψουμε την ελπίδα… δεν θέλουμε μία Ελλάδα με σκυφτούς πολίτες». Επιπλέον μίλησε για μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία μεταξύ του κόμματος του και της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για μία «ψευτοαριστερή μπανανία».

Κλείνοντας τόνισε: «Η παράταξή μας είναι δύναμη σταθερότητας που δεν έχασε τη συνοχή της ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια. Χρέος μας είναι σηκώσουμε όρθια την χώρα».

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη τη Δευτέρα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 12:30, στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Η συνάντηση θα γεννήσει συναντίληψη», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ρήξη στη σχέση των δύο πολιτικών.

The post Ο Μητσοτάκης απέναντι στην «ψευτοαριστερή μπανανία» του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα