Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι το μεσημέρι της Πέμπτης, από έκρηξη που σημειώθηκε όταν ανοίχτηκε παγιδευμένος φάκελος.

Κατά τις πρώτες ενδείξεις της αστυνομίας, ο φάκελος περιείχε κάποιου είδους πυροτέχνημα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι υπήρχαν πληροφορίες για έναν νεκρό, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα εργάζεται ως βοηθός στο γραφείο του

διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος Πολ Τόμσεν και τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια ανοίγοντας τον φάκελο. Ο κ. Τόμσεν φέρεται να ήταν ο αναγραφόμενος παραλήπτης του φακέλου.

Το γραφείο του ΔΝΤ βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Περίπου 150 άτομα απομακρύνθηκαν από το κτίριο, όπου στεγάζονται επίσης τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, και για προληπτικούς λόγους ακολούθησε έρευνα στις εγκαταστάσεις.

Ο διευθυντής της παρισινής αστυνομίας Μισέλ Καντό δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που εστάλη με το ταχυδρομείο. «Το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο» και υποφέρει «από ρήξη τυμπάνου», είπε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν συνδέονται με το σημερινό συμβάν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την έκρηξη ως «επίθεση».

A letter bomb has exploded at the offices of the #IMF in #Paris, injuring one person. Latest on Sky News pic.twitter.com/cdx8pG2nvW

Sky News (@SkyNews) March 16, 2017

Για «δειλή πράξη βίας» έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από τη Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται. Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι «πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί.

» Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας».

One hurt in letter bomb at IMF's Paris office #AFP Police officers secure the area near the offices of the IMF. Photos Chistophe Archambault pic.twitter.com/3lNP5aHuiz

— Aurelia BAILLY (@AureliaBAILLY) March 16, 2017

Εως τώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το αν ο παγιδευμένες φάκελος σχετίζεται με την αποστολή πακέτου-βόμβας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο αρκετά διεθνή μέσα συνδέουν τα δύο περιστατικά.

Το ΒΒC αναφέρεται στο περιστατικό του Παρισιού σημειώνοντας ότι υπήρχε ανάλογο περιστατικό χθες, Τετάρτη, στη Γερμανία και τονίζοντας ότι το πακέτο εστάλη από την Ελλάδα, από την τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.

Και στα δύο περιστατικά αναφέρεται η καναδική Globe and Mail, το CNN, ο βρετανικός Independent αλλά και γαλλικά μέσα όπως η Figaro και το BFMTV, τονίζοντας μεν τις ομοιότητες, χωρίς ωστόσο να τα συνδέουν.

The post Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα