Πυροβολισμοί με τραυματίες σε σχολείο της νότιας Γαλλίας

Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας, στη νότια Γαλλία, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Την επίθεση φαίνεται ότι έκανε ένας 17χρονος μαθητής του σχολείου Alexis de Tocqueville, που ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι, ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες. Κάποια γαλλικά μέσα μετέδιδαν ότι ένας ακόμη ύποπτος δράστης είχε διαφύγει από το σημείο, ωστόσο αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, ενώ ένα δημοσίευμα ανέφερε ότι το επεισόδιο προκλήθηκε

λόγω διαμάχης που είχαν δύο μαθητές. Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι ο μαθητής έδρασε μόνος του.

Οπως είπε ένας δάσκαλος αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, «ο μαθητής μπήκε σε δύο αίθουσες διδασκαλίας, ευγενικά, και φαινόταν σαν να αναζητεί τα θύματά του. Οταν μπήκε στην καφετέρια, πυροβόλησε τον διευθυντή, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι». Σύμφωνα με τον δάσκαλο, ο μαθητής δεν είχε προκαλέσει ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς δεν ήταν «γνωστός» στις Αρχές, ωστόσο φαίνεται ότι είχε παρακολουθήσει βίντεο με ανάλογες επιθέσεις στο Διαδίκτυο.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για έκτακτο περιστατικό δημόσιας ασφάλειας και ζήτησε από τους πολίτες να μην εμποδίσουν τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας. Αντίστοιχα και οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν με σχόλιο στο Twitter για «την επιχείρηση σε εξέλιξη» και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν το συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα, περίπου μία ώρα μετά την είδηση της επίθεσης, το γαλλικό υπουργείο Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι η εκκένωση του σχολείου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί.

[#GRASSE] Operation de Police en cours chemin de L orme . Évitez le secteur.

— Police Nationale 06 (@PoliceNat06) March 16, 2017

Παρότι κανένας δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ηλεκτρονική ειδοποίηση που έχει υιοθετήσει για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

The post Πυροβολισμοί με τραυματίες σε σχολείο της νότιας Γαλλίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα