Ο Μανωλάς την απέκλεισε: Ρόμα-Μπαρτσελόνα 3-0

Ποδοσφαιρικό έπος στη Ρώμη!

Με γκολ του Κώστα Μανωλά η Ρόμα κέρδισε 3-0 την Μπαρτσελόνα στο «Ολίμπικο» και ανέτρεψε το 4-1 του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά του Champions League.

Roma = semi-finalists for first time since 1983/84 #UCL pic.twitter.com/6NVzXSvnWa

UEFA Champions League

(@ChampionsLeague) April 10, 2018

Σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία η Ρόμα μπήκε για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και το έκανε με απίστευτο τρόπο! Η ομάδα του Μέσι και του Βαλβέρδε έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς η Ρόμα προηγήθηκε στο 5’ με τον Τζέκο και στο 57’ ο Ντε Ρόσι με πέναλτι έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι.

Manolas goal against Barcelona

Roma 3-0 Barcelona#RomaBarça #BARCA #ASRoma #ROMBAR#UCL #ChampionsLeague pic.twitter.com/RBvf3OLNQh

— Football Addict (@FootballAdictt) April 10, 2018

Τελικά, με κεφαλιά του Μανωλά στο 82’ η Ρόμα προκρίθηκε στα ημιτελικά και η Μπαρτσελόνα έμεινε εκτός, στη μεγαλύτερη φετινή έκπληξη του Champions League.

Το γκολ του έλληνα αμυντικού θύμισε σε πολλούς εκείνο το μυθικό του Τραϊανού Δέλλα στον ημιτελικό του Euro 2004 απέναντι στην Τσεχία.

2004. Ο Δέλλας με κεφαλιά κάνει το 1-0 στον ημιτελικό του Euro απέναντι στους Τσέχους2018. Ο Κώστας Μανωλάς (αριστερά) με κεφαλιά κάνει το 3-0 έναντι της Μπάρτσα (REUTERS/Alberto Lingria)

Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας φτάνει στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το μακρινό 1983-84 όταν είχε φτάσει ως τον τελικό και είχε χάσει το τρόπαιο με δραματικό τρόπο, στα πέναλτι, από τη μεγάλη Λίβερπουλ.

Τη Λίβερπουλ που και αυτή προκρίθηκε στους «4», κάνοντας το σενάριο μιας επανάληψης του 1984 υπαρκτό.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Λίβερπουλ είχε το 3-0 του πρώτου αγώνα, αλλά η Σίτι προηγήθηκε με 1-0 με τον Ζέσους στο 2′ και της ακύρωσαν κανονικό γκολ πριν από την λήξη του ημιχρόνου. Αποτέλεσμα, να διαμαρτυρηθεί έντονα ο Πεπ Γκουαρντιόλα και να αποβληθεί.

Ο Γκουαρντιόλα αποβλήθηκε όταν -δικαίως- διαμαρτυρήθηκε για το ακυρωθέν γκολ της Σίτι (Reuters)

Στην επανάληψη όμως έγινε η ανατροπή: η Λίβερπουλ… το γύρισε και κέρδισε με 2-1 με σκόρερ τους Σαλάχ (56′) και Φιρμίνιο (77′). Ετσι, πέρασε και αυτή στα ημιτελικά!

O Σάλαχ ισοφαρίζει για τη Λίβερπουλ (Reuters)

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι ρεβάνς Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους (3-0) και Μπάγερν Μονάχου-Σεβίλλη (2-1).

The post Ο Μανωλάς την απέκλεισε: Ρόμα-Μπαρτσελόνα 3-0 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα