Γιατί δεν προσκάλεσαν την Τερέζα Μέι στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Στους γάμους της βασιλικής οικογένειας ένα άτυπο πρωτόκολλο ορίζει να προσκαλείται ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας. Αλλά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν προσκλήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ την 19η Μαΐου, όπως αποκάλυψε την Τρίτη κυβερνητική πηγή.

Οι καλεσμένοι στον γάμο θα είναι άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με τον γαμπρό ή τη νύφη ή και τους δύο μαζί ως ζευγάρι, σημείωσε από την άλλη πλευρά

μια πηγή από τα ανάκτορα.

Εκπρόσωπος Τύπου του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε:

«Αποφασίστηκε ότι δεν απαιτείτο για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της δεσποινίδος Μαρκλ να συνταχθεί ένας επίσημος κατάλογος πολιτικών ηγετών –από τη Βρετανία και από το εξωτερικό. Το θέμα συζητήθηκε με την κυβέρνηση…».

Η κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο χώρος που θα τελεστεί ο γάμος, το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου παντρεύτηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, παρουσία πολλών ηγετών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρχε καμία προσδοκία από τη Ντάουνινγκ Στριτ, το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι η πρωθυπουργός επρόκειτο να προσκληθεί, μολονότι κάτι τέτοιο είναι κάπως παράδοξο όταν έχουμε να κάνουμε με τον πέμπτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Οπως ανέφερε η εφημερίδα Telegraph, ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια, αλλά ούτε και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ, έλαβαν πρόσκληση από τη βασιλική οικογένεια. Εκπρόσωπος Τύπου του παλατιού δεν σχολίασε για τη μη πρόσκληση του 45ου και του 44ου προέδρου των ΗΠΑ στον γάμο.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι το ζεύγος Ομπάμα ενδέχετο να προσκληθεί στον γάμο λόγω της προσωπικής σχέσης μεταξύ του πρώην προέδρου με τον Χάρι – ο τελευταίος είχε πάρει συνέντευξη από τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ είχαν συναντηθεί το περασμένο καλοκαίρι και στον Καναδά.

Ομπάμα και Χάρι στους αγώνες «Invictus» στον Καναδά

Μια πρόσκληση ωστόσο των Ομπάμα θα δημιουργούσε έναν δύσκολο διπλωματικό γρίφο καθώς θα ήταν παράδοξο να προκληθεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι ο νυν. Και κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν το ήθελε το ζευγάρι…

The post Γιατί δεν προσκάλεσαν την Τερέζα Μέι στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα