Ο ΛεΜπρόν βαρέθηκε να ταλαιπωρείται σαν τον Μέσι

22:27 3/7/2018 - Πηγή: Protagon

Μέσα στην… τούρλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν δώσαμε στην είδηση τη δέουσα προσοχή. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον οποίο πολλοί συγκρίνουν με τον Μάικλ Τζόρνταν, θα παίζει, πλέον, για τους Λος Αντζελες Λέικερς – ένα από τα δύο μεγαλύτερα brand name (σε επίπεδο ομάδων) της αμερικανικής λίγκας. Πρόκειται για τον «γάμο της χρονιάς» στο μπάσκετ. Δεν θα αλλάξει τις ζωές μόνον του «γαμπρού» και της «νύφης», αλλά και πολλών… συγγενών τους.

Ο ΛεΜπρόν βαρέθηκε να είναι… ο

Μέσι της Αργεντινής: να κουβαλάει στις πλάτες του μια φιλόδοξη αλλά μέτρια ομάδα, τους Καβαλίερς, όπου όλοι τα περίμεναν όλα από ‘κείνον. Ετσι, ο τέσσερις φορές MVP του ΝΒΑ, τρεις φορές MVP των τελικών, 14 φορές All Star και δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης, πήγε να συζήσει με τους 16 φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ. Συμφώνησε για τετραετές συμβόλαιο, συνολικού ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι το έβδομο ακριβότερο στα χρονικά, όμως δεν το έκανε για τα λεφτά. Στο Κλίβελαντ, άλλωστε, μόνο για το 2017 κέρδισε (από μισθούς και διαφημίσεις) 85,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το έκανε επειδή τον «έψησε» το φιλόδοξο project της νέας του ομάδας. Οι Λέικερς ξεχειλίζουν από νεαρά ταλέντα, 21-24 ετών, ενώ διαθέτουν στη θέση «1» έναν από τους ταχύτερα ανερχόμενους παίκτες, τον Λόζνο Μπολ με τις ξακουστές ικανότητες στη δημιουργία παιχνιδιού. Οι φήμες λένε ότι θα «χτυπήσουν» και άλλον σούπερ-σταρ, ίσως τον Καουάι Λέοναρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, που θεωρείται από τους κορυφαίους αμυντικούς του «μαγικού κόσμου». Σε κάθε περίπτωση, στο Λος Αντζελες ο ΛεΜπρόν θα απολαύσει την υποστήριξη που τόσο του έλειψε στο Κλίβελαντ.

Οπως έγραψε η USA Today, το όνειρο του «βασιλιά» είναι να κατακτήσει -με τους Λέικερς- το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή. Αλλά, ακόμη κι αν κάποτε συμβεί αυτό, μάλλον θα αργήσει. Μετά την απόκτηση και του ΝτεΜάρκους Κάζινς, που έσκασε σαν βόμβα σήμερα (Τρίτη) τα ξημερώματα, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς φαίνεται ότι δεν θα έχουν αντίπαλο την προσεχή σεζόν. Ο 28χρονος σέντερ θα είναι ο πέμπτος All-Star της αρχικής τους πεντάδας, πλάι στον Κάρι, τον Τόμπσον, τον Ντουράντ και τον Γκριν. Τα ονόματα, και μόνο, θα προκαλούν τρόμο στους «απέναντι».

Ο πραγματικός σκοπός των Λέικερς, πάντως, δεν είναι να κερδίσουν τον τίτλο. Είναι να τον διεκδικούν μέχρι το τέλος. Τις πέντε τελευταίες σεζόν δεν κατάφεραν να μπουν στα play-offs, και η Τζίνι Μπας, που ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης πριν από ενάμισι χρόνο, θέλει να ξανακάνει την ομάδα που διοίκησε ο πατέρας της σημαντική. Με τον δικό του, επιτυχημένο τρόπο: προσελκύοντας στο Λος Αντζελες λαμπερούς «αστέρες». Το σκεπτικό είναι οτι ο ένας φέρνει τον άλλον. Η κυρία Μπας άρχισε την προσπάθειά της, πείθοντας τον τεράστιο Μάτζικ Τζόνσον να αναλάβει πρόεδρος, τον Φεβρουάριο του 2017. Ενα μήνα αργότερα ο Ρομπ Πελίνκα, διάσημος ατζέντης με πελάτες όπως ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Τζέιμς Χάρντεν, εγκατέλειψε το εξαιρετικά προσοδοφόρο επάγγελμά του για το πόστο του γενικού διευθυντή των Λέικερς. Τώρα ήρθε ο ΛεΜπρόν. Κι αύριο, ποιος ξέρει ποιος άλλος;

Η Πόλη των Αγγέλων είναι, ίσως, η πιο μεγάλη μπασκετική αγορά των ΗΠΑ. Αλλά οι χορηγοί χρειάζονται ένα κίνητρο για να συνδέσουν το όνομά τους με την ιστορική ομάδα: να διαθέτει σπουδαίους πρωταγωνιστές, δυναμική και προοπτική επιτυχιών. Πάρει – δεν πάρει τίτλο. Αρκεί να φτάνει στους τελικούς και να τον διεκδικεί. Αυτό περιμένουν οι Λέικερς από τον ΛεΜπρόν, που πέρυσι έφτασε ώς το τέλος της κούρσας με… κουτσό άλογο: τους Καβαλίερς. Αυτό περιμένει και ο «King James»: να παίζει σε μια ομάδα που θα μπορεί να υποστηρίξει το θεϊκό του ταλέντο.

Με τη φυγή του ΛεΜπρόν από το Κλίβελαντ, η Ανατολή χάνει τον μεγάλο της πρωταγωνιστή. Οι ομάδες του κέρδιζαν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ επί οκτώ χρόνια στη σειρά. Η απουσία του θα υποβαθμίσει την Περιφέρεια ακόμη περισσότερο, έναντι της Δύσης, όμως θα ανοίξει το δρόμο σε άλλους επίδοξους φιναλίστ, όπως οι Σέλτικς, οι Ράπτορς, ακόμη και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Γι’ αυτή τη μετακόμιση -γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ- επέμενε και η κυρία Σαβάννα Τζέιμς. Στο Λος Αντζελες η οικογένεια (έχουν τρία παιδιά) θα ζήσει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στο Κλίβελαντ. Ο ΛεΜπρόν είχε αγοράσει, σε ανύποπτο χρόνο, δυο σπίτια στην πόλη. Αυτό στο οποίο σκοπεύει να εγκατασταθεί μαζί με τη φαμίλια του, είναι το φθηνότερο. Του κόστισε… μόλις 25 εκατομμύρια δολάρια.

The post Ο ΛεΜπρόν βαρέθηκε να ταλαιπωρείται σαν τον Μέσι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα