Ο γαλλικός στρατός τρολάρει τον Τραμπ – «Μπορούμε και στη βροχή»

Το όπλο του αμερικανού προέδρου, το Twitter, επιστράτευσε ο γαλλικός στρατός για να ειρωνευτεί τον Ντόναλντ Τραμπ που απέφυγε να μεταβεί σε στρατιωτικό νεκροταφείο επικαλούμενος τη βροχή που έπεφτε.

Σε tweet τη Δευτέρα παρουσίασε τις ασκήσεις του γαλλικού στρατού, που συνεχίζονται με κάθε καιρό.

#MondayMotivation Il y a de la pluie, mais c'est pas grave

On reste motivé pic.twitter.com/29hOJ9ITF0

— Armée de Terre (@armeedeterre) November 12, 2018

Το hashtag είναι το #MondayMotivation («Δευτεριάτικη παρακίνηση»). «Βρέχει, αλλά δεν είναι σοβαρό. Παραμένουμε σε παρακίνηση», γράφει το tweet κάτω από τη φωτογραφία ενός στρατιώτη που σχεδόν έρπει μέσα στις λάσπες.

Ο Τραμπ, που βρισκόταν στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο για τις τελετές με αφορμή τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ακύρωσε την επίσκεψή του στο νεκροταφείο του Μπελώ, με την μάλλον αστεία δικαιολογία ότι ο κακός καιρός εμπόδιζε την μετακίνηση με ελικόπτερο.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε μάλιστα ότι η ορατότητα ήταν «σχεδόν μηδενική» στο σημείο, όπως και ότι ο πρόεδρος δεν ήθελε να μεταβεί οδικώς για να μην επιβαρύνει και άλλο την κυκλοφορία.

Όπως ήταν σχεδόν αναμενόμενο, στα κοινωνικά δίκτυα οι δικαιολογίες του Λευκού Οίκου φάνηκαν μάλλον φτηνές. Πολλοί έσπευσαν να ανεβάσουν φωτογραφίες άλλων προέδρων των ΗΠΑ, όπως και ηγετών όπως ο Τζάστιν Τριντό του Καναδά, οι οποίοι δεν φάνηκε να πτοούνται από τη βροχή.

Πολύ περισσότερο, ο Μπαράκ Ομπάμα που δεν παρέλειψε να τιμήσει τους βετεράνους και τους νεκρούς των πολέμων, ακόμη και μέσα στη βροχή.

Αυτά όμως τα έκαναν άλλοι πρόεδροι.

The post Ο γαλλικός στρατός τρολάρει τον Τραμπ – «Μπορούμε και στη βροχή» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα