Ο Μπολσονάρο κόβει την κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ που διαφωνούν μαζί του

Οσοι έβλεπαν απίστευτες ομοιότητες του ακροδεξιού (εκλεγμένου πλέον) προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τους άλλους εθνικολαϊκιστές αυτού του κόσμου, δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ για να επιβεβαιωθούν. Μόλις στο πρώτο 24ωρο από την θριαμβευτική εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της μεγαλύτερης δημοκρατίας του νοτίου ημισφαιρίου, ο πρώην λοχαγός βρήκε τον πρώτο εχθρό: τα ΜΜΕ που μεταδίδουν fake news.

Fake

news, εμπάργκο, αποκλεισμοί, εκβιασμοί, υπονόμευση και υποβάθμιση της ενημέρωσης: το γνωστό μοτίβο κατά των μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο, από την Αμερική έως την Ευρώπη και τον Ειρηνικό. Και απομένει να δει κανείς αν αντέχει η λεγόμενη Τέταρτη Εξουσία τον ανοίκειο πόλεμο –μην πάτε μακριά, κάποια στιγμή ο δικός μας Πρωθυπουργός είχε καλέσει τους πολίτες «να μη διαβάζουν τις εφημερίδες για να έχουν την υγειά τους».

Ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την κρατική διαφήμιση σε όσα μέσα ενημέρωσης θεωρεί ο ίδιος ότι «λένε ψέματα».

Αυτό είναι το πρώτο μέτρο πίεσης προς τους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν επικριτικά μετά τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή που μας πέρασε. Η προληπτική αυτολογοκρισία θα είναι το πρώτο κέρδος του νεοεκλεγέντος προέδρου. Και αν δεν αποδώσει αυτό το μέτρο θα υπάρξει οικονομική ασφυξία των μέσων ενημέρωσης που δεν του αρέσουν.

Κατά τα άλλα, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ο Μπολσονάρο είπε επίσης ότι σκοπεύει να διορίσει τον δικαστή που πρωταγωνίστησε στις έρευνες για τη διαφθορά στη Βραζιλία, τον Σέρζου Μόρου, υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του και να τον διορίσει μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου μελλοντικά, μόλις υπάρξει κενή έδρα.

The post Ο Μπολσονάρο κόβει την κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ που διαφωνούν μαζί του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα