Κομπίνα με Airbnb στο Παρίσι: ο μισθωτής εκμίσθωσε και τσέπωσε 46.000 ευρώ

Εκπληκτος ανακάλυψε το ακίνητό του στη λίστα της Airbnb και αμέσως συνειδητοποίησε ότι ο ενοικιαστής υπενοικίαζε το διαμέρισμα – ήταν ένα από τα 65.000 καταχωρισμένα στην Airbnb ακίνητα της γαλλικής πρωτεύουσας η οποία είναι βέβαια δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός.

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο, με κατηγορουμένη και την εταιρεία Airbnb.

Εκεί αποκαλύφθηκε ότι ο ενοικιαστής υπενοικίασε το μισθωμένο από αυτόν διαμέρισμα 767 ημέρες, από το 2011. Αν και

ο ίδιος το ενοικίαζε πληρώνοντας 20 ευρώ ημερησίως, το υπενοικίαζε εισπράττοντας 60 ευρώ. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η «μηχανή» δεν συνέφερε, έβγαινε ένα καλό μεροκάματο με «φρέσκο αέρα».

Η Airbnb παραβίασε γαλλικό νόμο ο οποίος αφορά ειδικώς το Παρίσι και ορίζει «οροφή» (πλαφόν) 120 ημερών ετησίως στην «ενοικίαση λίγων ημερών» μέσω της ιντερνετικής εφαρμογής.

Η Αψίδα του Θριάμβου: στις πέριξ αυτής πανάκριβες γειτονιές είναι κάπως δύσκολο να «φιλοξενηθείς» μέσω Airbnb – από εκεί μόνο διέρχεσαι (Wikipedia)

Σημειωτέον ότι στη Γαλλία η Airbnb έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, η οποία αφορά κυρίως το μείζον Παρίσι, όμως αντιμετωπίζεται με εχθρότητα από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές που λίγο-πολύ θεωρούν τα προσφερόμενα μέσω αυτής διαμερίσματα «παράνομα ξενοδοχεία».

Η Airbnb απέρριψε την αξίωση της AhTop, της γαλλικής ένωσης των ξενοδόχων, ότι είναι κτηματομεσίτρια και συνεπώς υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες που αφορούν την ιδιοκτησία. Ενα παρισινό δικαστήριο όμως έχει παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. (Πέρυσι, όπως γράφουν οι λονδρέζικοι Times, οι δικαστές του δικαστηρίου του Λουξεμβούργου χαρακτήρισαν την Uber εταιρεία μεταφορών και απέρριψαν το επιχείρημά της ότι ήταν απλώς μια ψηφιακή εφαρμογή που χρησίμευσε ως ενδιάμεσος φορέας.)

The post Κομπίνα με Airbnb στο Παρίσι: ο μισθωτής εκμίσθωσε και τσέπωσε 46.000 ευρώ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα