Αθώος ο λογιστής για τη δολοφονία

07:48 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικρό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Λασιθίου, ο 67χρονος λογιστής, που κατηγορούνταν για την φονική συμπλοκή μέσα στο σπίτι του στις Πατσίδες το 2016, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 69χρονου από τα Ανώγεια. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και τον αθώωσε. Την πλήρη απαλλαγή του κατηγορουμένου είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας.

Στην απολογία του ο 67χρονος κινήθηκε στο ίδιο μήκος με την προανακριτική του κατάθεση και την απολογία του στην ανακρίτρια. Είπε ότι το θύμα δεν το γνώριζε και πήγε στο σπίτι του για να τον

ληστέψει, τον χτύπησε με μια μαγκούρα και τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο και αυτός αμυνόμενος τον χτύπησε με το ίδιο μαχαίρι και τον σκότωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο 67χρονος δέχτηκε τον 69χρονο στο σπίτι του και μάλιστα του έκανε και καφέ ενώ ο καυγάς ξεκίνησε από το εσωτερικό του σπιτιού.
Η απόφαση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην πλευρά των συγγενών του 69χρονου θύματος, ενώ υπήρξαν και ειρωνικά χειροκροτήματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα