Μοσκοβισί: «Με τον Μακρόν η Ελλάδα θα έχει έναν φίλο πρόεδρο»

14:57 6/5/2017 - Πηγή: Protagon

Την θέση ότι η Ελλάδα θα έχει στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν, εάν εκλεγεί, «έναν φίλο πρόεδρο και μία κυβέρνηση φίλη» εξέφρασε σε δηλώσεις του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν σε δήλωσή του τόνισε ότι είναι «υπέρ μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την Ελλάδα

στην ευρωζώνη».

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε αφενός την πεποίθησή του για την εκλογή του Μακρόν, αλλά και το ότι θα στηρίξει την Αθήνα. «Η Γαλλία είναι μια χώρα φίλη της Ελλάδας. Και θα μείνει», υπογράμμισε.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρο, ναι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει στη Γαλλία μια χώρα φίλη, έναν πρόεδρο φίλο και μία κυβέρνηση φίλη. Για αυτόν τον λόγο αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για τους Ελληνες», τόνισε.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι γνωρίζει τον Εμανουέλ Μακρόν και ότι έχουν συνεργαστεί στο πλαίσιο των κυβερνήσεων του Φρανσουά Ολάντ.

Σχετικά με την ελληνική υπόθεση ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι «το να είσαι φίλος της Ελλάδας σημαίνει από την μία να ενθαρρύνεις τις υποχρεώσεις και τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος αλλά χρειάζεται επίσης από την άλλη και η αλληλεγγύη των εταίρων της».

Εν τω μεταξύ, αργά την Παρασκευή, στην τελευταία του συνέντευξη πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, ο Εμανουέλ Μακρόν τάχτηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στον ιστότοπο Mediapart, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τάχθηκε «υπέρ μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την Ελλάδα στην ευρωζώνη». «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα (για την Ελλάδα) να ξαναχτίσει την οικονομία της, να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ, με το υπάρχον επίπεδο του χρέους», πρόσθεσε.

Και εξήγησε: «Θα ηγηθώ αυτού του αγώνα, καθώς πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτος και θα αποκαταστήσει την συλλογική μας αξιοπιστία».

The post Μοσκοβισί: «Με τον Μακρόν η Ελλάδα θα έχει έναν φίλο πρόεδρο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα