Μήνυση κατά του Γουάινσταϊν για την έκθεση των υπαλλήλων του σε παρενόχληση

Η ώρα της ποινικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση του -μέχρι πρότινος- παντοδύναμου κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν έφτασε, μετά από τέσσερις μήνες καταγγελιών που διαδέχονταν η μία την άλλη.

Την Κυριακή, ο εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του στούντιο που ίδρυσαν ο Γουάινσταϊν και ο αδελφός του Ρόμπερτ, επειδή δεν προστάτευσαν τους υπαλλήλους τους από τη σεξουαλική παρενόχληση και τους εκφοβισμούς του.

Με τη μήνυση σε βάρος της εταιρίας και των αδελφών Γουάινσταϊν,

ο εισαγγελέας Έρικ Σνάιντερμαν τούς κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εργασία.

Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά του στούντιο, «κάθε πώληση (της εταιρείας) θα πρέπει να διασφαλίζει πως τα θύματα θα αποζημιωθούν, ότι οι υπάλληλοι θα προστατευθούν στο μέλλον, και πως ούτε οι άμεσοι υπεύθυνοι ούτε εκείνοι που τους βοήθησαν δεν θα πλουτίσουν άδικα».

Ο ίδιος ο Γουάνσταϊν αποπέμφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του.

Ο παραγωγός έχει κατηγορηθεί από δεκάδες γυναίκες, κυρίως ηθοποιούς, για παρενόχληση, επιθέσεις και βιασμούς, αλλά και απειλές. Πολλά από τα θύματά του έχουν ήδη καταθέσει αστικές αγωγές σε βάρος του, καθώς και η εταιρία του, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση.

Aρνείται ότι εξανάγκασε και απείλησε τα θύματά του αν και παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά του «προκάλεσε πολύ πόνο».

Η ενέργεια των εισαγγελικών αρχών είναι αποτέλεσμα ερευνών που διήρκεσαν τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων υπάλληλοι, στελέχη και θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν ανακρίθηκαν, ενώ τα αρχεία και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερευνήθηκαν λεπτομερώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

The post Μήνυση κατά του Γουάινσταϊν για την έκθεση των υπαλλήλων του σε παρενόχληση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα