Με τη λέξη «διαβεβαιώνω» ανέλαβαν καθήκοντα τα νέα μέλη της κυβέρνησης

12:46 1/3/2018 - Πηγή: Protagon

Με πολιτικό όρκο -δηλαδή τη λέξη «διαβεβαιώνω» αντί για «ορκίζομαι»- και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων στελεχών της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», είπαν με μία φωνή

οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Μερόπη Τζούφη, Κωνσταντίνος Στρατής και Νάσος Ηλιόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης που επέστρεψε μετά από καιρό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίζει τους νέους υπουργούς , στο Προεδρικό Μέγαρο /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο νέος αναπληρωτής ΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης στην ορκωμοσία των νέων υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Συγκινημένη ενόψει της ανάληψης των νέων της καθηκόντων δηλωσε προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Περιγράφοντας τα συναισθήματά της στους δημοσιογράφους, είπε πως για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία όπου προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

Η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη σε μία από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής της /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Όπως έγινε γνωστό, η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στον νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι, αντί για σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Την Παρασκευή θα γίνει και η υποδοχή του Φώτη Κουβέλη από τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

ΝΔ: Ο ανασχηματισμός δείχνει έναν αδύναμο Πρωθυπουργό

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, σχολίασε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, καθώς όπως είπε, ο ανασχηματισμός που ανακοίνωσε, επιβεβαίωσε την απλώς αδυναμία του να απομακρύνει από την κυβέρνηση υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο.

Σε ερώτηση «για τον διορισμό του Φώτη Κουβέλη» και το κατά πόσο ο ανασχηματισμός «φέρνει πιο κοντά τις εκλογές», η κυρία Σπυράκη παρέπεμψε στη δήλωση που έκανε την Τετάρτη και ότι «ειδικά για την περίπτωση του κ. Κουβέλη ισχύει ότι ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Τα υπόλοιπα, συμπλήρωσε, είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει πια να μετρά αντίστροφα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

The post Με τη λέξη «διαβεβαιώνω» ανέλαβαν καθήκοντα τα νέα μέλη της κυβέρνησης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα