Βρούτσης για Κουβέλη: Πληρώθηκε το άθλιο πολιτικό συμβόλαιο της πτώσης Σαμαρά

11:04 1/3/2018 - Πηγή: Protagon

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης για την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πλάι μάλιστα στον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ήταν εξαρχής καυστική και με ισχυρή δόση ειρωνείας.

Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης
ανταλλάσσουν θερμή χειραψία σε παλαιότερη συνάντησή τους / Twitter

Ενδεικτικό ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, η οποία στη δήλωσή της χρησιμοποίησε για την υπουργοποίηση Κουβέλη τη γνωστή φράση του Αλέξη Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

«Αν μην τι άλλο, o κ. Τσίπρας με τις επιλογές του διασκεδάζει τουλάχιστον τους πολίτες για να ξεχνούν πρόσκαιρα την καταστροφική πολιτική του. Τον ευχαριστούμε. Ειδικά για τον κ. Κουβέλη ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», δήλωσε για τον ανασχηματισμό η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Την Πέμπτη ωστόσο, η κριτική για τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγινε ακόμα οξύτερη. Αίσθηση προκάλεσε η σκληρή επίθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, κατά του τέως προέδρου της ΔΗΜΑΡ (και παρ’ολίγον Προέδρου της Δημοκρατίας) από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.

«Για τρία ολόκληρα χρόνια πολλοί διακωμωδούσαν την παρουσία του κ. Κουβέλη στην πολιτική ζωή της χώρας, υπό την έννοια ότι δεν έχει αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι όμως, ανάμεσά τους και εγώ, κρατούσαν το ενδεχόμενο να είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά καθαρά για ιδεολογικούς λόγους. Δεν συμφωνούσε, δηλαδή, με τις περικοπές μισθών και συντάξεις» είπε ο κ. Βρούτσης στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα, όμως», κατήγγειλε ο πρώην υπουργός, «επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για μία πολύ άθλια συμφωνία, ένα πολιτικό συμβόλαιο που είχε να κάνει με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και τον συμβιβασμό του κ. Κουβέλη με δύο μνημόνια, την παράδοση του εθνικού πλούτου της χώρας για 99 χρόνια, για μειώσεις των κατά 40% επιπλέον σε σχέση με το 2014 και για τη μείωση των μισθών στα επίπεδα των 327 ευρώ».

«Ο κ. Κουβέλης ακολουθεί μια μοναχική πορεία», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, που σε δηλώσεις στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πρόσθεσε: «Ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι σταθερά απέναντι στον εθνολαϊκισμό. Η συμμετοχή του κ. Κουβέλη σε συγκευβέρνηση που μετέχει ο κ. Καμμένος αλλά και σε θέση υφισταμένου του κ. Καμμένου, οδηγεί τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους»…

Όσον αφορά την επισήμανση ότι με την είσοδό του στο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Κουβέλης γύρισε στο σπίτι του, ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν δίστασε να καυτηριάσει την περίεργη συγκατοίκηση του προκατόχου του με τον Πάνο Καμμένο υπό τη σκέπη του Αλέξη Τσίπρα: «Αν το σπίτι του είναι ο χώρος μια αριστεράς στην οποία έχει γίνει μια εθνολαϊκιστική όσμωση τόσο έντονη, ώστε να μην μπορείς πλέον να διακρίνεις ποιος είναι, τι, τότε ας ορίσει ο καθένας το σπίτι του».

Με σκληρά λόγια μίλησε για τον κ. Κουβέλη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο καθένας με τη στάση ζωής του δείχνει αν ευτελίζεται ή όχι. Η περίπτωση του κ. Κουβέλη είναι ξεχωριστή περίπτωση. Ήταν η αριστερά της ευθύνης, όπως παρουσιαζόταν. Ενώ του είχε προταθεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταψήφισε με τη Χρυσή Αυγή, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τον Σταύρο Δήμα και έχουμε τις εξελίξεις που έχουμε. Οι πολίτες θα τον κρίνουν. Άλλωστε όπως λέει ο λαός μας τα στερνά τιμούν τα πρώτα», παρατήρησε χαρακτηριστικά

Καυστικό τέλος, ήταν και το tweet του Δημήτρη Σταμάτη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, για την υπουργοποίηση του τέως επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Επιτέλους δικαιώθηκε…
Από "άρχοντας των μαξιλαριών" της ,κατά τον ΚΑΜΜΕΝΟ, κυβέρνησης των "Γερμανοτσολιάδων" ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ Αν.Υπ.Αμυνας υπό τον ΚΑΜΜΕΝΟ!!
Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη…

— Δημήτρης Σταμάτης (@stamatis_dim) February 28, 2018

The post Βρούτσης για Κουβέλη: Πληρώθηκε το άθλιο πολιτικό συμβόλαιο της πτώσης Σαμαρά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα