«Κόλαση» στη Ζάκυνθο: Τουρίστες έμειναν τρεις ώρες σε αεροπλάνο με 48 βαθμούς Κελσίου

12:40 3/7/2018 - Πηγή: Protagon

Είναι από τις εμπειρίες που δεν θα ήθελες να βιώσει ούτε στον εχθρό σου. Η απίστευτη ταλαιπωρία που βίωσαν 214 στην Ζάκυνθο μπορεί να περιγραφεί μόνο με μία λέξη: βασανιστήριο.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι 214 επιβάτες επιβιβάστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής σε αεροπλάνο του τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook προκειμένου να ταξιδέψουν από το ελληνικό νησί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η θερμοκρασία στην Ζάκυνθο εκείνη την ημέρα έφθανε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αντί λοιπόν

οι επιβάτες να μπουν στο αεροπλάνο και να απολαύσουν ένα άνετο – δροσερό ταξίδι, συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Όταν όλοι είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, το οποίο θα αναχωρούσε στις 2 μετά το μεσημέρι, τότε οι αεροσυνοδοί ενημέρωσαν τους επιβάτες ότι είχε προκύψει μία μικρή βλάβη στο αεροσκάφος, η οποία θα έπαιρνε μόνο λίγα λεπτά για να επιδιορθωθεί. Ετσι, τους παρακάλεσαν να κάνουν λίγο υπομονή.

Ωστόσο τα λίγα λεπτά έγιναν τελικά… 3 ώρες, με τους επιβάτες να ζουν ένα ζωντανό εφιάλτη, καθώς υποχρεώθηκαν όχι μόνο να μείνουν μέσα στο αεροσκάφος, αλλά και να περιμένουν χωρίς καθόλου air condition και σε συνθήκες αφόρητης ζέστης.

Thomas Cook Passengers On Flight From Zante ‘suffer Fits And Pass Out As They Are Forced To Wait 3 Hours On Plane With No Air Con’ https://t.co/3Qo9ZtmSp6 pic.twitter.com/mjglAn9O6t

— thegirlsun (@thegirlsun21) 1 Ιουλίου 2018

Μάλιστα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, η οποία επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, η θερμοκρασία στο αεροπλάνο έφτασε μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου! Αυτό που ακολούθησε ήταν εμετοί, λιποθυμίες και κρίσεις πανικού από την υπερβολική ζέστη, ενώ μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε την βοήθεια μίας νοσοκόμας.

Το βασανιστήριο που έζησαν οι άτυχοι τουρίστες αποτυπώνεται και στις εικόνες που έβγαλαν οι ίδιοι. Σε αυτές φαίνεται ότι πολλοί έβγαλαν τις μπλούζες τους για να δροσιστούν, ενώ άλλοι έβγαιναν στις σκάλες για να νιώσουν καλύτερα. Οι επιβάτες μάλιστα ανέφεραν στα βρετανικά Μέσα πως και τις 3 ώρες που περίμεναν δεν τους προσφέρθηκε ούτε φαγητό, ούτε καν λίγο νερό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά από τρεις ώρες οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι το πρόβλημα δεν είχε λυθεί και η πτήση δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Έτσι ακολούθησε κι άλλη ταλαιπωρία με τους επιβάτες να πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, τα οποία μάλιστα όπως ανέφεραν ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ φαγητό τους χορηγήθηκε μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η Thomas Cook, η οποία τελικά πραγματοποίησε την πτήση το πρωί της Δευτέρας, ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε επιτρέψει νωρίτερα την αποβίβαση των επιβατών από το αεροσκάφος.

The post «Κόλαση» στη Ζάκυνθο: Τουρίστες έμειναν τρεις ώρες σε αεροπλάνο με 48 βαθμούς Κελσίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα