Οταν ο Καρανίκας έβριζε τον Πρόεδρο Παπούλια μαζί με τους χρυσαυγίτες

10:19 3/7/2018 - Πηγή: Protagon

Τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε μαθήματα Ιστορίας και πατριδογνωσίας έναντι των επικριτών της συμφωνίας των Πρεσπών. Με το γνωστό αφ’ υψηλού ύφος και φρασεολογία πεζοδρομίου, ο Νίκος Καρανίκας ξεσπάθωσε κατά των ανίδεων αντιστόρητων πατριωτών του. Πριν από περίπου 7 χρόνια όμως, ο νυν πρωθυπουργικός σύμβουλος στεκόταν πλάι πλάι με τους ακραίους που κατακεραυνώνει σήμερα και χρησιμοποιούσε την ίδια πεζοδρομιακή γλώσσα εναντίον του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια.

Ηταν Οκτώβριος του 2011, όταν ο Πρόεδρος Παπούλιας υποχρεώθηκε με δάκρυα στα μάτια να φύγει

από τον χώρο της στρατιωτικής παρέλασης στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη υπό τα υβριστικά συνθήματα ομάδας ακραίων στοιχείων.

«Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια ημέρα που είναι ντροπή τους και είναι και νέοι άνθρωποι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών ήμουν αντάρτης και πολεμούσα τον ναζισμό και τους Γερμανούς», είχε πει τότε, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο Κάρολος Παπούλιας.

Μη μου λένε τώρα “Παπούλια προδότη”. Ποιος είναι “Παπούλιας προδότης”; Να ντρέπονται, να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω να αποχωρήσω, ήρθα εδώ για να τιμήσω την πόλη, μια ιστορική πόλη, και να τιμήσω την ημέρα. Είναι, όμως, ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Λυπάμαι πάρα πολύ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία δικογραφίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας το κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα», πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια, είχε ο Νίκος Καρανίκας ο οποίος μάλιστα αναγνωρίστηκε στα βίντεο των τραμπουκισμών ως ένας από τους διαδηλωτές που έβριζαν με χυδαίο τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ο σημερινός σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου εντοπίστηκε μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.alterthess.gr να «βρίσκεται επί του οδοστρώματος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, συμμετέχοντας στο πλήθος που κατέλαβε το οδόστρωμα και εμπόδισε την πραγματοποίηση της παρέλασης».

Επίσης σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.seleo.com αναγνωρίστηκε «να βρίσκεται εντός πλήθους που είχε εισέλθει επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και συμμετέχοντας σε ανθρώπινη αλυσίδα να εμποδίζει την παρέλαση εφέδρων αξιωματικών διαπληκτιζόμενος με αυτούς».

Σήμερα από την ασφάλεια του γραφείου του στο Μαξίμου, ο «επαναστάτης» Καρανίκας συνεχίζει να βρίζει υπό την ιδιότητα του πρωθυπουργικού συμβούλου. Ενδιαφέρον ωστόσο θα είχε να μάθουμε την τύχη της δικογραφίας για τις ασχήμιες σε βάρος του Προέδρου Παπούλια με γραμμένο φαρδιά – πλατιά το όνομά του (φωτογραφία κάτω).

πηγή «Πρώτο Θέμα»

The post Οταν ο Καρανίκας έβριζε τον Πρόεδρο Παπούλια μαζί με τους χρυσαυγίτες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα