Ταϊλάνδη: Τα παιδιά μπορεί να παραμείνουν για μήνες παγιδευμένα στη σπηλιά!

11:39 3/7/2018 - Πηγή: Protagon

Και μετά τον αρχικό ενθουσιασμό από την είδηση για τα παιδιά που εντοπίστηκαν ζωντανά μέσα σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, ήρθε η νέα είδηση – σοκ: τα 12 αγόρια με τον προπονητή τους που εντοπίστηκαν εχθές από τις ομάδες διάσωσης, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για μήνες μέχρι να καταφέρουν οι Αρχές να τα απεγκλωβίσουν.

Διασωστικές δυνάμεις βρίσκονται από εχθές έξω από το σπήλαιο όπου βρέθηκαν τα παιδιά και ο προπονητής τους

Οπως

αναφέρει χαρακτηριστικά ο στρατός της Ταϊλάνδης «τα αγόρια που είναι παγιδευμένα στη σπηλιά θα πρέπει είτε να μάθουν κατάδυση είτε να περιμένουν για μήνες έως ότου τα νερά από τις πλημμύρες υποχωρήσουν».

Τα παιδιά θα εφοδιαστούν με τρόφιμα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το στρατό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπάρχουν φόβοι ότι οι συνθήκες άμεσης μετακίνησής τους είναι πολύ επικίνδυνες και έτσι προτιμήθηκε η αποστολή τροφίμων που θα κρατήσουν τα παιδιά ζωντανά μέχρι να τελειώσει η περίοδος των μουσώνων και τα νερά υποχωρήσουν έτσι ώστε να υπάρχουν ασφαλέστερες συνθήκες διάσωσής τους.

Κινητοποίηση των Αρχών έξω από το σπήλαιο

Την ίδια στιγμή γίνονται προσπάθειες να εγκατασταθεί τηλεφωνική γραμμή προκειμένου οι γονείς των παιδιών να καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Τσιανγκ Ράι.

Και όλα αυτά, ενώ ομάδες ξένων ειδικών που έχουν έρθει από Αυστραλία, Βρετανία, Ιαπωνία, Κίνα, καθώς και περίπου 30 αμερικανοί στρατιώτες ενισχύουν τις προσπάθειες των περίπου 1.000 ταϊλανδών διασωστών.

Δημοσιογράφοι περιμένουν για μία δήλωση από τους διασώστες

Οι ειδήσεις που κάνουν τον γύρω του κόσμου από την Ταϊλάνδη θυμίζουν περισσότερο χολιγουντιανή ταινία. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, δύτες θα παραμείνουν στο πλευρό των παιδιών που περιμένουν για τον απεγκλωβισμό τους, ενώ παράλληλα θα τους εκπαιδεύσουν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό κατάδυσης.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να εγκατασταθεί τηλεφωνική γραμμή προκειμένου οι γονείς των μαθητών να καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι συγγενείς των παιδιών ζουν τις δικές τους στιγμές αγωνίας

Οι ιατρικές ομάδες που προσέγγισαν τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία, που σημαίνει ότι είναι ελαφρά τραυματισμένα.

The post Ταϊλάνδη: Τα παιδιά μπορεί να παραμείνουν για μήνες παγιδευμένα στη σπηλιά! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα