«Κόφτη» κινητών στα αυτοκίνητα θέλει να βάλει η βρετανική κυβέρνηση

10:51 3/1/2017 - Πηγή: Protagon

Δεν χρειάζονται βέβαια μελέτες και έρευνες για να αποδειχθεί η επικινδυνότητα της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς. Τα στοιχεία που έφθασαν στα χέρια της βρετανικής κυβέρνησης από τις πιο πρόσφατες σχετικές έρευνες οδήγησαν στην απόφαση να ζητηθεί η λήψη άμεσων μέτρων. Οπως φαίνεται η βρετανική κυβέρνηση αξιολόγησε τα πιο πρόσφατα ευρήματα σχετικών ερευνών και έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα περιορισμού της χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian υπουργοί

της κυβέρνησης έχουν ζητήσει να αναπτυχθούν εργαλεία (ειδικό λογισμικό κ.λ.π.) που να περιορίζει την χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και στελεχών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με αντικείμενο την υλοποίηση μιας λειτουργίας «safe mode» ή αν προτιμάτε «drive safe» στα κινητά τηλέφωνα.

Το πώς θα περιορίζεται η χρήση δεν είναι ακόμη σαφές αλλά στο τραπέζι θα πέσουν διάφορες ιδέες. Μια από αυτές θα είναι ο οδηγός να μπορεί να κάνει κλήσεις αλλά και να δέχεται κλήσεις αλλά μόνο από κάποιους (λίγους) αριθμούς που θα έχει ορίσει ως σημαντικούς. Μια πιο προωθημένη ιδέα είναι να υπάρχει η δυνατότητα το κινητό να απενεργοποιείται εντελώς από κάποια ταχύτητα και πάνω. Οπως και στις περισσότερες χώρες έτσι και στην Βρετανία οι αυστηροί νόμοι που υπάρχουν για την χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς δεν έχουν έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά και έτσι αναζητούνται νέες προσεγγίσεις στο πρόβλημα. Πολλοί φοβούνται βέβαια ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα είναι και πολύ πρόθυμες να δημιουργήσουν συστήματα περιορισμού των δυνατοτήτων που πασχίζουν να δώσουν στις συσκευές που ρίχνουν καθημερινά στην αγορά και οι συζητήσεις για την λήψη νέων μέτρων δεν θα είναι εύκολες.

The post «Κόφτη» κινητών στα αυτοκίνητα θέλει να βάλει η βρετανική κυβέρνηση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα