Καμμένος καλεί Παπακώστα και στο βάθος ο… ανασχηματισμός

Ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα και ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα ήταν αυτό της ανεξάρτητης βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα.

Το πρωί της Τρίτης όμως, ήρθε η ανακοίνωση της συνάντησης της διαγραφείσης από τη ΝΔ βουλευτή με τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή

δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια «αξιοποίησης» της κυρίας Παπακώστα.

Το ραντεβού ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι και γνωστοποιήθηκε μέσω ενημέρωσης από το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελληνων.

«Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, στις 12:00, θα συναντηθεί με την ανεξάρτητη βουλευτή Β’ Αθηνών, επικεφαλής του Ν.Ε.Ο. Κατερίνα Παπακώστα στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Για μία ακόμη φορά η επίσημη εκδοχή για το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της ανεξάρτητης βουλευτού από τον υπουργό για τα εθνικά θέματα. Και μόνο όμως ότι η ανακοίνωση του τετ α τετ ήρθε από τους ΑΝΕΛ, δείχνει ότι πραγματικός λόγος είναι η κυοφορούμενη συνεργασία των δυο άλλοτε συνοδοιπόρων στη Νέα Δημοκρατία.

Το πολιτικό φλερτ των δύο άλλωστε, είναι γνωστό εδώ και καιρό, με την Κατερίνα Παπακώστα να υπερασπίζεται τον περασμένο Οκτώβριο τον κ. Καμμένο στη Βουλή μετά από καβγά που είχε ο τελευταίος με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη.

Εκείνος μάλιστα απάντησε με πρόσκληση προς την κυρία Παπακώστα να συμμετάσχει σε επιτροπή του υπουργείου Αμυνας και λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή της βουλευτού.

Ακόμα και τότε όμως, ο Πάνος Κάμμενος πήρε θέση υπερασπιζόμενος τη μάνα ΑΜΕΑ που διεγράφη από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Διέγραψε μια μητέρα ΑΜΕΑ που λόγω του προσωπικού της αγώνα μπορεί να νομοθετήσει καλύτερα από όλους για το θέμα,υποτασσόμενος στα συμφέροντα

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) October 26, 2017

Τον περασμένο Απρίλιο υπήρξε μία ακόμη συνάντησή τους αυτή τη φορά στο Πεντάγωνο, καθιστώντας την κυρία Παπακώστα τακτική συνομιλήτη του υπουργού Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ.

«Η Νέα Ελληνική Ορμή (σ.σ. ΝΕΟ – ο φορέας που ίδρυσε η ανεξάρτητη βουλευτής) την οποία εκπροσωπώ θα κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο Κοινοβούλιο δι εμού ώστε τα εθνικά θέματα πραγματικά να αναγορευθούν σε ζητήματα συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και όχι σε ζητήματα διαίρεσης τα οποία μόνο βλάβη μπορούν να προκαλέσουν στη χώρα μας, στο ηθικό των πολιτών μας, στην ψυχολογία των Ενόπλων Δυνάμεων και στη διεκδίκηση των δικαίων μας θεμάτων», είχε πει τότε στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση και τέσσερις μήνες μετά, απ’ ό,τι φαίνεται, ήρθε η ώρα να επισημοποιηθεί η εν λόγω επιδίωξη συνεννόησης.

The post Καμμένος καλεί Παπακώστα και στο βάθος ο… ανασχηματισμός appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα