Εξελίξεις στη Γαλλία: Ο Νικολά Ιλό παραιτήθηκε και άδειασε τον Μακρόν

Στον σκληρό κόσμο της (γαλλικής) πολιτικής τα περιβαλλοντικά όνειρα διαρκούν 15 μήνες: τόσο άντεξε στην κυβέρνηση Μακρόν ο υπουργός Περιβάλλοντος Νικολά Ιλό, ο οποίος ως ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οικολόγος είχε παρουσιαστεί από τον νεαρό γάλλο πρόεδρο ως μια απόδειξη του μεταρρυθμιστικού του προφίλ. Ο Ιλό όμως παραιτήθηκε την Τρίτη ξεμπροστιάζοντας τον Μακρόν, ο οποίος μάλιστα έμαθε την παραίτηση από το ραδιόφωνο!

«Παίρνω την απόφαση να αποχωρήσω από την κυβέρνηση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France

Inter ο Ιλό, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αισθανόταν «ολομόναχος στον χειρισμό» των περιβαλλοντικών προκλήσεων στους κόλπους της κυβέρνησης.

Ο Ιλό επικαλέστηκε την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα και άλλους περιβαλλοντικούς στόχους. Δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή το βράδυ της Δευτέρας μετά τη «συσσώρευση απογοητεύσεων» για την ανεπάρκεια των ενεργειών σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων περιβαλλοντικών απειλών καθώς και για την απουσία πρωτοβουλιών για την προστασία της βιοποικιλότητας.

«Ισως να μην έχω τις αντοχές για να είμαι υπουργός. Μου έλεγαν “κάνε υπομονή”. Μα κάνουμε υπομονή εδώ και 30 χρόνια!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιλό, ο οποίος είπε ότι σε αυτήν την απόφαση κατέληξε ολομόναχος. «Δεν το συζήτησα με κανέναν, ούτε καν με τη σύζυγό μου» είπε.

Ο Ιλό, ένας από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο Μακρόν, ούτε τον πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ, για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Nicolas Hulot : "Je prends la décision de quitter le gouvernement" #le79inter cc @leasalame @ndemorand pic.twitter.com/MhRq7zEktM

France Inter (@franceinter) August 28, 2018

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 63χρονο πρώην τηλεοπτικό παρουσιαστή και ακτιβιστή ήταν σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ένα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για το κυνήγι, στην οποία όμως είχε προσκληθεί να συμμετάσχει εκπρόσωπος λόμπι υπέρ του κυνηγιού!

The post Εξελίξεις στη Γαλλία: Ο Νικολά Ιλό παραιτήθηκε και άδειασε τον Μακρόν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα