Η Νέα Υόρκη αψήφησε τους τρομοκράτες τρέχοντας Μαραθώνιο

Ενα δυνατό μήνυμα ότι δεν τους τρομάζουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις έστειλαν με τον τρόπο τους 50.000 δρομείς από 125 χώρες του κόσμου που κατέκλυσαν την Κυριακή τους δρόμους της συννεφιασμένης Νέας Υόρκης για τον ετήσιο μαραθώνιο.

Στα πεζοδρόμιο τους εμψύχωναν περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, ένας άνδρας είχε παρασύρει και είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους στο Μανχάταν πριν τον σταματήσουν οι αστυνομικοί. Και τέσσερα χρόνια νωρίτερα ένας άλλος τρομοκράτης είχε βάψει στο αίμα τον μαραθώνιο της Βοστώνης. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις,

η ζωή συνέχισε στους ρυθμούς της.

Την Κυριακή οι δρομείς διέσχισαν όλη την πόλη από Στάτεν Αϊλαντ, στο Μπρούκλιν, το Μπρονξ και το Σέντραλ Παρκ.

Με τα λόγια μιας γυναίκας στον Guardian, η οποία έχει τρέξει δύο φορές, αλλά χθες Κυριακή ήταν στους θεατές: «Η ημέρα σήμερα λέει τα πάντα για τη Νέα Υόρκη, είμαστε εδώ έξω για να υποστηρίξουμε τους πάντες, εντελώς άγνωστους, όλοι σαν ένας».

Οι Aρχές της πόλης είχαν πάρει τα μέτρα τους, διπλασιάζοντας και σε κάποια σημεία τριπλασιάζοντας την αστυνομική παρουσία. Ωστόσο, τελικά αποδείχτηκε ότι η παρουσία των αστυνομικών ήταν μάλλον διακριτική.

Αυτό ήταν και το μήνυμα του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος είναι υποψήφιος για μια νέα θητεία: «Δεν υποχωρούμε στους τρομοκράτες, συνεχίζουμε με τις δουλειές μας. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τους τρομοκράτες, όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό».

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Για την ιστορία, πρώτος μεταξύ των ανδρών τερμάτισε ο Κενυάτης Τζέφρι Καμγουορόρ με 2 ώρες 10 λεπτά και 53 δευτ. και πρώτη γυναίκα η Σαλεϊν Φλάναγκαν με 2 ώρες 26 λεπτά και 53 δευτ.

Μεταξύ των δρομέων ήταν και η Κάθριν Σβάιτσερ, στην πρώτη συμμετοχή της στη Νέα Υόρκη από το 1974.

Η 70 ετών σήμερα δρομέας ήταν η πρώτη γυναίκα που της επιτράπηκε να συμμετάσχει στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Ιστορική έχει μείνει η φωτογραφία ενός άνδρα που επιχειρεί να τη σύρει δια της βίας έξω από τον –όπως τον ήθελε- αποκλειστικά ανδροκρατούμενο αγώνα.

The post Η Νέα Υόρκη αψήφησε τους τρομοκράτες τρέχοντας Μαραθώνιο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα