Ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε επιχείρηση ευρωπαϊκής εξωστρέφειας επιδίδεται και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας πίσω του την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και τις συγκρούσεις στη Βουλή. Τρεις εβδομάδες μετά το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Ο

48χρονο φιλοευρωπαϊστής υπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, θεωρείται ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup.

Σύμφωνα με τη γραμμή ενημέρωσης της Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να έχει με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών μια ουσιαστική, συχνή και σταθερή επικοινωνία προκειμένου να παρακολουθεί κι αυτός την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος όσον αφορά τα βήματα που θα γίνουν από την πλευρά των ευρωπαίων το επόμενο διάστημα και ενώ οδεύουμε στη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Ο κ. Μητσοτακης σκοπεύει να τονίσει στον Μπρούνο Λεμέρ πως είναι αναγκαίο οι κινήσεις των πιστωτών να είναι τέτοιες που να μην θέτουν σε κανένα κίνδυνο τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να διασφαλίζουν την σταθερή πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης.

Εκτός από τη συνάντηση με το γάλλο υπουργό οικονομικών ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές και συνομιλίες με επικεφαλής μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις δυνατότητές επενδύσεων στην Ελλάδα.

The post Ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα