Η Εθνική (ξανα)ανοίγει το δρόμο των διεθνών αγορών για τις τράπεζες

Στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου, ύψους 300 ως 500 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές του Reuters, σε μία εξέλιξη ορόσημο για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, καθώς πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου από ελληνική τράπεζα από το 2014.

Την οργάνωση του roadshow ανέλαβαν οι Bank of America

Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, NatWest Markets και UBS και οι πρώτες συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές αναμένεται να αρχίσουν από τις 4 Οκτωβρίου.

To roadshow αναμένεται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα, με την έκδοση να προχωρά ακόμη και την επόμενη μέρα, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Ο τίτλος αναμένεται να αξιολογηθεί με Β3 από τη Moody’s και με B από τη Fitch. Η UBS ενεργεί ως ανάδοχος της έκδοσης, ενώ η Commerzbank θα έχει ρόλο co-lead manager.

Η επιστροφή στις αγορές κεφαλαίου ανήκει στους στρατηγικούς της στόχους της διοίκηση της ΕΤΕ, η οποία όπως έχει ανακοινωθεί βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξαλείψει τη χρηματοδότησή της από τον ELA βραχυπρόθεσμα, έχοντας μειώσει την έκθεσή της στα 2,6 δισ. ευρώ από 17,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

«Η εκτέλεση των εναπομεινασών κεφαλαιακών δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών, που αναμένονται κατά τους επόμενους μήνες, θα επιτρέψουν στην ΕΤΕ να απεμπλακεί πλήρως από τον ELA» σημείωσε η τράπεζα κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Αναλυτής της Citi για τα καλυμμένα ομόλογα, προέβλεψε σε σημείωμά του αυτόν τον μήνα πως ένα ελληνικό καλυμμένο 5ετές θα είχε απόδοση κοντά στο 3,75%.

The post Η Εθνική (ξανα)ανοίγει το δρόμο των διεθνών αγορών για τις τράπεζες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα