Η Apple κατάφερε να γίνει η πρώτη εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισ. δολάρια

20:04 2/8/2018 - Πηγή: Protagon

Κάτι που φαινόταν αδιανόητο πριν από λίγο καιρό έγινε πραγματικότητα την Πέμπτη 2 Αυγούστου: η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Apple κατέστη η πρώτη με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισ. δολάρια – μια τρομερή πρωτιά, που αντικατοπτρίζεται και στον δείκτη Nasdaq.

Οπως σημειώνει και το BBC, η επιτυχία της Apple

αποδίδεται στη μεταστροφή της από εταιρεία προσωπικών υπολογιστών σε πανίσχυρη εταιρεία στον κλάδο των νέων τηλεπικοινωνιών μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου και δημοφιλούς προϊόντος iPhone, το οποίο εισήλθε στο εμπόριο το 2007. Παλαιότερα, η Apple ήταν αναγνωρίσιμη από τους προσωπικούς υπολογιστές Mac κυρίως, που κατασκεύαζε πριν από την παραγωγή των smartphones.

Ετσι η σημερινή πρωτιά της δεν εξέπληξε τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι οποίοι την ανέμεναν έπειτα από τα κέρδη που παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η τιμή της μετοχής της Apple έφθασε στα 207,05 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Στην αγορά οι μετοχές της υπολογίζονται περίπου στα 5,07 δισεκατομμύρια.

The post Η Apple κατάφερε να γίνει η πρώτη εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισ. δολάρια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα