Αγριες αποδοκιμασίες σε Κουρουμπλή στις Σέρρες: «Για 30 αργύρια προδότη, δεν ντρέπεσαι;»

Αντιμέτωπος με έντονες αποδοκιμασίες πολιτών στις Σέρρες βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο υπουργός έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Την ώρα όμως που κατευθυνόταν στην εξέδρα των επισήμων έγινε δέκτης άγριων αποδοκιμασιών για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην αναγγελία του ονόματος του υπουργού

για την κατάθεση στεφάνων, πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο άρχισε να γιουχάρει τον κ. Κουρουμπλή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης για το όνομα της Μακεδονίας.

«Προδότες, η Μακεδονία είναι ελληνική και την ξεπουλήσατε», «πρώτη φορά ‘φασιστερά’», «προδότες ετοιμαστείτε, η συντριβή έρχεται», « για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεστε;» ήταν μερικά μόνο από όσα άκουσε ο υπουργός Ναυτιλίας κατά την κατάθεση στεφάνων.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι, αν και βουλευτής Σερρών, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά επέλεξε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις.

Όλοι είμαστε πατριώτες, κανείς δεν είναι περισσότερο ή λίγοτερο πατριώτης, απάντησε σε δηλώσεις του λίγο αργότερα ο κ. Κουρουμπλής και αναφερόμενος στη συμφωνία, υποστήριξε ότι σφραγίζει οριστικά ζητήματα τα οποία επί χρόνια επιδίωκε να κατοχυρώσει η ελληνική πλευρά, όπως η κληρονομιά της Αρχαίας Μακεδονίας, ο Μεγαλέξανδρος κ.α.

«Ολοι αγαπούμε την πατρίδα και πιστεύω ότι αυτός ο πατριωτισμός έχει μέσα του το στοιχείο της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους λαούς. Θέλω να πω, ότι σε μία τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία… Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε όλη αυτή την πορεία και να βρεθεί ο τόπος στο ξέφωτο αυτών των δεινών και μεγάλων προβλημάτων που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια.

»Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό νομίζω ότι η συμφωνία αυτή δίνει πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία διεκδικούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αποκόπτει όλους αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούσαν ότι ήταν απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου, από την αρχαία σκέψη, τον αρχαίο πολιτισμό, την αρχαία ελληνική γλώσσα. Τους αποκόπτει από τους ζητήματα του αλυτρωτισμού. Καθιερώνει και διεθνοποιεί τα ζητήματα της Ελλάδος»

»Η Ελλάδα δεν ζητά από κανέναν και δεν παραχωρεί σε κανέναν. Και βεβαίως εγώ θέλω σε όλους αυτούς τους καλούς πατριώτες που διαμαρτύρονται να τους ρωτήσω ήρεμα και να σκεφτούν. Συμφέρει την Ελλάδα η διάλυση αυτού του κράτους; Αν μου πουν ότι συμφέρει εγώ θα είμαι μαζί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και απέδωσε τις αντιδράσεις προς το πρόσωπό του, στον παρορμητισμό.

«Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτή την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτή την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού», κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας.

The post Αγριες αποδοκιμασίες σε Κουρουμπλή στις Σέρρες: «Για 30 αργύρια προδότη, δεν ντρέπεσαι;» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα