Τερέζα Μέι και Σαρλ Μισέλ αντάλλαξαν φανέλες πριν από το ντέρμπι Αγγλία – Βέλγιο

Μπορεί να μετρά μήνες μέχρι να αποχωρήσει εντελώς από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξακολουθεί να έχει το όπλο του ποδοσφαίρου για να κερδίζει συμπάθειες στην ΕΕ.

Χθες Πέμπτη γινόταν το ντέρμπι του Brexit στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Αγγλία αναμετρώνταν με το Βέλγιο, μια αναμέτρηση που μπορούμε να τη φανταστούμε σαν ένα ντέρμπι μεταξύ του Σίτι του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας με τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου. Το σκηνικό παρακολουθεί
ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ( REUTERS/Francois Lenoir)

Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα και ενώ οι ηγέτες προσέρχονταν στην αίθουσα όπου θα γινόταν η Σύνοδος, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ χάρισε στην Μέι μια φανέλα και ένα κασκόλ της εθνικής Βελγίου.

Αφού έβαλαν τις σχετικές φωτογραφίες και με τον πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ στη συνέχεια απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λέο Βαραντκάρ, ο οποίος, κατά την άφιξη στη σύνοδο κορυφής, είπε σε δημοσιογράφο ότι είχε επιλέξει να υποστηρίξει το Βέλγιο παρά την Αγγλία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αντεπέδωσε αργότερα με μια φανέλα των «τριών λιονταριών», της εθνικής Αγγλίας.

(Courtesy of Chancellery of the Belgian Prime Minister/Handout via Reuters)

Τελικά κέρδισε το Βέλγιο, αλλά οι δύο ομάδες είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «16». Το ντέρμπι όμως του Brexit ακόμη δεν έχει νικητή.

Διαβάστε: Το Βέλγιο τη νίκη, η Αγγλία στο εύκολο «ταμπλό» των «16»…Και μια συζήτηση περί επαγγελμάτων

Μέσα στις πολύωρες διαπραγματεύσεις υπάρχουν και κάποιες στιγμές που το χιούμορ, ακόμη και η (καλοπροαίρετη ή όχι) ειρωνεία επιβάλλονται για να ελαφρύνει κάπως το βαρύ κλίμα των διαπραγματεύσεων.

Μία τέτοια στιγμή καταγράφουν οι Financial Times.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε μία από τις παρεμβάσεις του επισήμανε ότι «ως δικηγόρος» μια συμφωνία κλείνει όταν όλα τα σημεία της οριστικοποιηθούν. Ο καθηγητής Νομικής Κόντε, έστω και αν είχε «φουσκώσει» λίγο το βιογραφικό του, μιλά εξ επαγγελματικής πείρας.

Την προηγούμενη δουλειά του επικαλέστηκε απαντώντας στον Κόντε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λόφβρεν. Ως πρώην συγκολλητής γνωρίζει ότι κανένα από τα σημεία δεν μπορούν να «κρατήσουν μαζί». Στη γραμμή του Σουηδού, κινήθηκε και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που επισήμανε σε δική του παρέμβαση ότι μιλά «ως πρώην πυροσβέστης»…

The post Τερέζα Μέι και Σαρλ Μισέλ αντάλλαξαν φανέλες πριν από το ντέρμπι Αγγλία – Βέλγιο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα