Ο Μάιλο Γιαννόπουλος «όπλισε» το χέρι του μακελάρη του Μέριλαντ;

Μπορεί να είναι μια ανάρτηση – έστω και από ένα δεδηλωμένο τρολ – η αφορμή για έναν ένοπλο να εισβάλει σε μια εφημερίδα και να σκοτώσει πέντε ανθρώπους;

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος, ο πασίγνωστος ελληνικής καταγωγής ακροδεξιός σχολιαστής και συγγραφέας, τις τελευταίες ημέρες φέρεται να έστειλε απειλητικά μηνύματα σε πολλούς δημοσιογράφους.

Μετά τα περιστατικά στην Ανάπολις του Μέριλαντ τα εμπρηστικά μηνύματα και οι αναρτήσεις του Γιαννόπουλος ήλθαν στο προσκήνιο, ο ίδιος όμως αρνείται κάθε σχέση και επίδραση.

Συγκεκριμένα, σε έναν από αυτούς τον

Ντέιβις Ρίτσαρντσον του New York Observer έστειλε το εξής μήνυμα: «Ανυπομονώ να δω ομάδες επιφυλακής να αρχίζουν να “θερίζουν” με όπλα τους δημοσιογράφους μόλις τους δουν». Αυτό το ευθέως απειλητικό σχόλιο έγινε όταν ο Ρίτσαρντσον ζήτησε από τον Γιαννόπουλος ένα σχόλιο σε σχέση με άρθρο για ένα εστιατόριο όπου συχνάζει ο Μάιλο.

Το ίδιο έστειλε μέσω email στον δημοσιογράφο του Daily Beast Γουίλ Σόμερ, αυτή τη φορά για ένα περισσότερο πολιτικό άρθρο, για το πώς ο Γιαννόπουλος ενώνει τις δυνάμεις του με άλλες ακραίες φιγούρες της υπερσυντηρητικής παράταξης.

Αργά την Πέμπτη ο Γιαννόπουλος έγραψε στο Facebook ότι «δεν το εννοούσα στα σοβαρά» όταν έγραψε αυτά τα μηνύματα.

Πρόσθεσε ότι «θα δείτε ένα σωρό άρθρα ότι είμαι υπεύθυνος για το ότι ενέπνευσα τον θάνατο δημοσιογράφων. Όπως πάντα η αλήθεια είναι το αντίθετο από αυτό που σας λένε τα ΜΜΕ».

Παραδέχεται ότι η απάντηση ήταν τρολάρισμα και ότι ήταν μια ιδιωτική απάντηση σε εχθρικούς δημοσιογράφους, «βασικά ένας τρόπος να τους πω “άντε γ…”. Και αυτοί το δημοσίευσαν».

The post Ο Μάιλο Γιαννόπουλος «όπλισε» το χέρι του μακελάρη του Μέριλαντ; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα