Για Κροίσους μόνο-πωλείται το ιπτάμενο παλάτι των εμίρηδων του Κατάρ

Πανάκριβα γούστα

Εάν ανήκετε στον στενό κύκλο των δισεκατομμυριούχων του μάταιου τούτου κόσμου και βρίσκεστε σε οίστρο καταναλωτικό, μπορείτε, σήμερα, δαπανώντας, φυσικά, λίγες εκατοντάδες από τα εκατομμύριά σας, να κάνετε δικό σας ένα ιδιωτικό τζετ που ανακατασκευάστηκε ειδικά για βασιλιάδες ή, μάλλον, για εμίρηδες. Πρόκειται για το εντυπωσιακό Boeing 747 – 8I, ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογενείας του Κατάρ, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η τελική τιμή πώλησής του δεν αποκλείεται να

ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Βασιλικές αναδιατάξεις


Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2012 αλλά το υπερπολυτελές αεροσκάφος εντάχθηκε επίσημα στη βασιλική αεροπορία του Κατάρ έπειτα από τρία χρόνια, λόγω των απαραίτητων αναδιατάξεων –ούτως ώστε να καλύπτει τις όποιες ανάγκες των εμίρηδων– που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του και είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η αξία του, φτάνοντας στα 400 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 345 εκατομμύρια ευρώ).

Ενα ολοκαίνουργο αεροσκάφος

Σύμφωνα με όλα όσα αναφέρονται στο πωλητήριο που αναρτήθηκε στο Controller, έναν ιστότοπο που ειδικεύεται στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένων αεροσκαφών, το Boeing 747-8I έχει καταγεγραμμένες στο ενεργητικό του μόλις 403,2 ώρες πτήσης κατά τις οποίες πραγματοποίησε 181 απογειώσεις και άλλες τόσες προσγειώσεις, και αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ολοκαίνουργο αεροσκάφος.

Για μόλις 76 εκλεκτούς επιβάτες


Παρότι το εντυπωσιακό μοντέλο της Boeing σχεδιάστηκε για την άνετη και ασφαλή μεταφορά 467 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του πληρώματος, το αεροσκάφος του εμίρη του Κατάρ και των ημετέρων του, διαθέτει θέσεις για μόλις 76 εκλεκτούς επιβάτες, οι οποίοι μαζί με το πλήρωμα δεν ξεπερνούν τους εκατό. Μια ματιά στο εσωτερικό του αρκεί για να αντιληφθούμε το γιατί.

Ακρως εντυπωσιακό και ευρύχωρο εσωτερικό


Οι εσωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με πολυτελή, κατά τα γούστα των εμίρηδων, έπιπλα, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε, το χρυσό και το λευκό. Ξεχωρίζει η εντυπωσιακή κεντρική τραπεζαρία, η οποία χρησιμοποιείται και ως αίθουσα συσκέψεων, με τις 14 δερμάτινες πολυθρόνες βασιλικών διαστάσεων που διαθέτει.

Μία, μόνον, προεδρική σουίτα

Τα μπάνια στο αεροσκάφος μπορεί να είναι δέκα (!) αλλά προεδρική σουίτα υπάρχει μόνον μία, με διπλό, φυσικά, κρεβάτι, και έπιπλα με τέλειο φινίρισμα.

Ενα ιπτάμενο υπερσύγχρονο ιατρείο


Δεδομένου ότι τροποποιήθηκε για τις μετακινήσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ ανά την υφήλιο, σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση ότι το συγκεκριμένο 747-8I διαθέτει και ένα υπερσύγχρονο ιατρείο για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών χιλιάδες πόδια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μόνον τηλεφωνικώς

Η τελική τιμή πώλησης του αεροσκάφους δεν είναι προκαθορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση προσφορών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους εκπροσώπους της ελβετικής AMAC Aerospace.

The post Για Κροίσους μόνο-πωλείται το ιπτάμενο παλάτι των εμίρηδων του Κατάρ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα