Φιλοπάππου όπως Μάτι: Ο θάνατος έφερε (πάλι) αυτοψία ιθυνόντων

Όπως και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι η επιχειρησιακή αποτυχία, αυτή τη φορά στον τομέα της αστυνόμευσης στον λόφο του Φιλοπάππου, και η απώλεια ανθρώπινων ζωών, οδήγησαν σε μία ακόμη επιθεώρηση – αυτοψία των υπευθύνων στον τόπο της τραγωδίας.

Χρειάστηκε όμως ο τραγικός θάνατος του 25χρονου φοιτητή που σκοτώθηκε πέφτοντας από τα βράχια κατά τη διάρκεια επίθεσης ληστών ενώ έκανε βόλτα με τη φίλη του, για να αποκαλυφθεί η ανεπάρκεια του σχεδίου αστυνόμευσης σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας. Επρεπε

να χαθεί ένας ακόμα νέος άνθρωπος για να ακουστούν και πάλι οι συνήθεις ανακοινώσεις περί λήψης νέων μέτρων (στη συγκεκριμένη περίπτωση μέτρα ενίσχυσης των περιπολιών και εκκαθάρισης της περιοχής από τα εγκληματικά στοιχεία που τη λυμαίνονται).

Το πρωί της Παρασκευής ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έκανε επιθεώρηση στον Λόφο του Φιλοπάππου, μαζί με όλους τους αρμόδιους αξιωματικούς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το κρατικό πρακτορείο ήρθε να ενημερώσει, υπό το βάρος του τραγικού θανάτου του 25χρονου, ότι θα ανακοινωθούν «επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την αποφυγή παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον»!

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν περιοχές όπου παρατηρούνται κενά στην επιτήρηση», παραδέχθηκε ο κ. Ανδρικόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να συμπληρώσει: «Στην περιοδεία που κάναμε συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί και αποφανθήκαμε ότι η περιοχή χρήζει πιο εντατικής αστυνόμευσης και αυτό μπήκε στο πρόγραμμα ενός νέου σχεδιασμού και μέχρι το βράδυ θα έχουμε καταλήξει στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται η ενίσχυση των περιπολιών και η παράταση του χρόνου που θα εκτελούνται, ενώ προβλέπονται και επιχειρησεις – «σκούπα» στην ευρύτερη περιοχή. Στις περιπολίες θα συμμετέχουν τόσο ένστολοι όσο και άνδρες της Ασφάλειας.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και οι αξιωματικοί περπάτησαν όλο τον λόφο του Φιλοπάππου και κατέγραψαν ένα προς ένα τα σημεία όπου θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Όπως θέλησε να εξηγήσει ανώτατος αξιωματικός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοδεία αυτή ήταν απαραίτητη «για να υπάρχει πιο ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης στου Φιλοπάππου, ενώ μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σημείο από το οποίο έπεσε και σκοτώθηκε ο 25χρονος»!

Όπως επισημάνθηκε, το σημείο αυτό δεν έχει καθόλου φωτισμό, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και έγγραφο προς τον δήμο Αθηναίων και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να μελετήσουν τυχόν παράλληλες παρεμβάσεις για την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

Και η ζωή συνεχίζεται… Με νέα, αυξημένα μέτρα στου Φιλοπάππου…

The post Φιλοπάππου όπως Μάτι: Ο θάνατος έφερε (πάλι) αυτοψία ιθυνόντων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα