Εξαλλος με Τσίπρα ο Κοτζιάς έπαιξε και το χαρτί της παραίτησης

Με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την έντονη λογομαχία που είχε με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τη στάση ισορροπιστή που τήρησε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», «ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να εξετάζει και το ενδεχόμενο της παραίτησής του, καθώς θεωρεί ότι στην

αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας δεν είχε επαρκή κάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σημειώνεται, είναι «η αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, ενώ συνεχίζονταν η συνεδρίαση, και η επίσκεψή του – εκτάκτως – στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπου προφανώς συζητήθηκαν όσα είχαν διαδραματιστεί στο υπουργικό συμβούλιο».

Ως αφορμή για τον άγριο καβγά Καμμένου – Κοτζιά στο υπουργικό παρουσιάστηκε η «αρχηγική» εμφάνιση του υπουργού Αμυνας στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ όπου ουσιαστικά υποκατέστησε τον υπουργό Εξωτερικών. Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, έδωσε ωστόσο μία άλλη εκδοχή για τη σπίθα που άναψε το φυτίλι της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπουργών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι ο κ. Κοτζιάς έγινε έξαλλος όταν τον κατηγόρησε ο κ. Καμμένος για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται όμως ότι δίνει συνέχεια στο επεισόδιο, απειλώντας ακόμα και με παραίτηση (παρά την έκκληση Τσίπρα στους υπουργούς του να μην τον ρίξουν) καθώς θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε επαρκώς έναντι του αρχηγού των ΑΝΕΛ, τηρώντας τουλάχιστον επαμφοτερίζουσα στάση.

Η απειλή παραίτησης δεν είναι και τόσο ανέξοδη, καθώς όπως υπενθυμίζεται από κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει κομματικές δεσμεύσεις.

Οπερ σημαίνει εύθραυστες ισορροπίες στην κυβέρνηση με απρόβλεπτες εξελίξεις.

The post Εξαλλος με Τσίπρα ο Κοτζιάς έπαιξε και το χαρτί της παραίτησης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα