Εμπλοκή για ΝΔ στη Θεσσαλονίκη – και ο Ορφανός υποψήφιος!

Ενώ από τη Νέα Δημοκρατία είχαν καταλήξει στην υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, και θεώρησαν ότι με τον υπερεπιτυχημένο «γαλάζιο» δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη είχαν λύσει τον γρίφο, τους προέκυψε ο πρώτος «αντάρτης». Ο Γιώργος Ορφανός, παλαιός βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

της ΝΔ, πρώην υπουργός Αθλητισμού και με ισχυρά ερείσματα στον ΠΑΟΚ (έχει και αυτό τη σημασία του) γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι θα ανακοινώσει και αυτός την υποψηφιότητά του για τον Δήμο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του κ. Ορφανού ανέφερε τα εξής:

«Την υποψηφιότητά του για το Δήµο Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Ορφανός. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγµατοποιηθεί στις 12 το µεσηµέρι, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (αίθουσα Oλυµπιάς)».

Για την Πειραιώς, η Θεσσαλονίκη ήταν ένα ούτως ή άλλο δύσκολο στοίχημα, με δεδομένη την απροθυμία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «γαλάζιου» Σταύρου Καλαφάτη να ξανακατεβεί υποψήφιος όπως είχε κάνει το 2014 όταν και ηττήθηκε από τον Γιάννη Μπουτάρη και ενώ ο τελευταίος δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Την ίδια ώρα και ενώ ο κ. Καϊτεζίδης εμφανίζεται ως ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκύπτει η υποψηφιότητα του κ. Ορφανού, πάλαι ποτέ «λοχαγού» του Κώστα Καραμανλή. Και όχι μόνον. Υπάρχει και ο πρώην γραμματέας της ΝΔ και τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, την υποψηφιότητα του οποίου έχουν ήδη σπεύσει να στηρίξουν η βουλευτής Ελενα Ράπτη και άλλοι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, για να μην μιλήσουμε για το σύστημα Ιβάν.

The post Εμπλοκή για ΝΔ στη Θεσσαλονίκη – και ο Ορφανός υποψήφιος! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα