Διχογνωμία Γεροβασίλη – Παπακώστα και «πυροσβεστική» παρέμβαση Τσίπρα

Αιφνίδιο ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ότι συνέβη την Τρίτη, δίνοντας κιόλας την πληροφορία ότι η τελευταία απείλησε με παραίτηση.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση, πυροσβεστικού χαρακτήρα, αλλά αναποτελεσματική.

Η σύγκρουση των δύο πολιτικών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφορά τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Πρόσφατο σχέδιο Π.Δ. που πέρασε από το ΣτΕ

δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να κάνει έκτακτες κρίσεις, ανεξαρτήτως χρόνων υπηρεσίας και κατάταξης αξιωματικών στην επετηρίδα. Η υφυπουργός θεωρεί ότι οι κρίσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, σε αντίθεση με την υπουργό. Η υφυπουργός είχε πει ότι οι κρίσεις «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ όπως φαίνεται θα γίνουν τελικά εντός των επόμενων ημερών.

Ο ΣΚΑΪ έγραψε ότι Τσίπρας και Παπακώστα κανόνισαν να συναντηθούν στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι, αλλά η συνάντηση δεν έγινε. Η υφυπουργός όμως συναντήθηκε με την υπουργό, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Το απόγευμα πια, στις 17.35, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε για 20 λεπτά με την κυρία Παπακώστα, χωρίς όμως να βρεθεί λύση. Αναμένεται νέος κύκλος συνεννοήσεων από την Τετάρτη.

«Σε ευαίσθητα θέματα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο υπουργείο, τα όποια προβλήματα και οι διαφωνίες ανακύπτουν λύνονται με διάλογο και δίχως εντάσεις ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό» σχολίαζαν κύκλοι της υφυπουργού Παπακώστα χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες περί παραίτησης. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» ανέφεραν από την πλευρά τους πηγές της υπουργού Γεροβασίλη.

«Το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί, μένει ανοιχτό το θέμα της αναπλήρωσης του υπαρχηγού» δήλωναν από πλευράς τους, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

The post Διχογνωμία Γεροβασίλη – Παπακώστα και «πυροσβεστική» παρέμβαση Τσίπρα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα