Περιστέρι-«βαποράκι» ναρκωτικών έπιασαν οι τελωνειακοί στο Κουβέιτ!

Εναν, αν μη τι άλλο, «ευφάνταστο» τρόπο για να μεταφέρουν λαθραία ναρκωτικά από το Ιράκ στο Κουβέιτ, φαίνεται ότι βρήκαν κάποιοι διακινητές. Συγκεκριμένα, για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποίησαν ένα περιστέρι που όμως δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει το δρομολόγιο του αφού η αστυνομία το έθεσε υπό «κράτηση».

Σύμφωνα λοιπόν με την Al Arabiya, υπάλληλοι του τελωνείου του Κουβέιτ, έπιασαν το πουλί όταν αυτό διέσχιζε τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Οταν έψαξαν την μικροσκοπική τσάντα που διέκριναν

πάνω του, βρήκαν μέσα 178 χάπια με την ουσία κεταμίνη, ένα αναισθητικό που χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό κυρίως σε πάρτι.

Η ιδέα των διακινητών φαινόταν αρχικά ιδιαίτερα έξυπνη αφού τα περιστέρια χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως μεταφορείς μηνυμάτων. Είναι άλλωστε ικανά να διανύσουν με ευκολία αποστάσεις μεγαλύτερες των 150 χιλιομέτρων την ημέρα. Οι υπάλληλοι του τελωνείου όμως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το συγκεκριμένο περιστέρι και κατάφεραν να χαλάσουν τα σχέδια των διακινητών.

O δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Φαμί, δήλωσε στο BBC ότι «οι αστυνόμοι στην περιοχή γνώριζαν ότι τα περιστέρια χρησιμοποιούνται αρκετές φορές για μεταφορά ναρκωτικών όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατάφεραν να πιάσουν ένα».

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που τα περιστέρια χρησιμοποιούνται ως μεταφορείς ναρκωτικών. Μόλις πριν από μερικά χρόνια μάλιστα, ένα περιστέρι πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει μία τσάντα γεμάτη κάνναβη και κοκαΐνη μέσα σε μια φυλακή της Κόστα Ρίκα.

The post Περιστέρι-«βαποράκι» ναρκωτικών έπιασαν οι τελωνειακοί στο Κουβέιτ! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα