Από αεροδρόμιο… λιμάνι το JFK – έσπασε αγωγός λόγω ψύχους!

08:40 8/1/2018 - Πηγή: Protagon

Μια εικόνα που δεν θα περιμέναμε να δούμε εμφάνιζε το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη, όπου, λόγω της κακοκαιρίας και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, έσπασε αγωγός και ένα από τα τέρμιναλ γέμισε νερά.

Η θερμοκρασία στο αεροδρόμιο έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των -15 βαθμών, όπου επικρατεί χάος εξαιτίας των ακυρώσεων πτήσεων και καθυστερήσεων στις απογειώσεις και προσγειώσεις.

Τμήμα του τερματικού σταθμού 4 πλημμύρισε την Κυριακή αφού έσπασαν οι σωληνώσεις ύδρευσης. Στις

εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται όγκοι νερού να πέφτουν από την οροφή σε μια αίθουσα παραλαβής αποσκευών, ενώ εκατοντάδες βαλίτσες έχουν απομακρυνθεί.

«Το ύψος του νερού φθάνει τα 8 εκατοστά στο δυτικό τμήμα του τερματικού σταθμού 4» διευκρίνισε η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ που διαχειρίζεται το JFK. «Οι πολικές θερμοκρασίες συνεχίζουν να προκαλούν βλάβες στα μηχανήματα και να καθυστερούν τις υπηρεσίες» επισήμανε ακόμη.

Τελικά, η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά και το αεροδρόμιο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά μερικές ώρες αργότερα.

Flooding at JFK T4 @abc7ny @nbcnewyork @foxnews #abc7ny #nbc4ny #foxnews

A post shared by Dan M Lee Photography, Corp (@danmleephotography) on Jan 7, 2018 at 12:11pm PST

Εν τω μεταξύ, καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1, όπου συνήθως έρχονται οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της Lufthansa. Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια το Σάββατο.

Περισσότερες από 500 πτήσεις προς και από το JFK έχουν ακυρωθεί και σε σχεδόν 1.400 έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις από την Παρασκευή το πρωί έως την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Με ανάρτηση στο Twitter η διεύθυνση του JFK ζήτησε από τους επιβάτες που φεύγουν από Νέα Υόρκη να επιβεβαιώνουν μέσω των εταιρειών τους ότι οι πτήσεις τους θα εκτελεστούν κανονικά προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Αρνητικά ρεκόρ

Την ίδια ώρα, το ένα μετά το άλλο σπάει τα αρνητικά ρεκόρ θερμοκρασίας ο υδράργυρος στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ. Χιόνια, κρύο και ατέλειωτα προβλήματα καταγράφονται εδώ και ημέρες. Οι νεκροί από την κακοκαιρία ανέρχονται σε 22, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Στη Βοστόνη, τα θερμόμετρα έδειξαν την Κυριακή -19 βαθμούς, θερμοκρασία ρεκόρ για την 7η Ιανουαρίου από το 1896.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, πάντως, αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες.

Στον ανατολικό Καναδά, οι Αρχές ήραν τον συναγερμό για πολικό ψύχος, ωστόσο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η άνοδος του υδράργυρου θα συνοδευτεί με νέες χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία παρέμεινε το μεσημέρι της Κυριακής στους -20 βαθμούς Κελσίου στο Κεμπέκ, όμως προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στους -10 βαθμούς.

The post Από αεροδρόμιο… λιμάνι το JFK – έσπασε αγωγός λόγω ψύχους! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα