Αναβολή λόγω… ασθενείας στο Πειθαρχικό για την εξαδέλφη Πολάκη

H υπόθεση της μικρής Μελίνας Παρασκάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 4 ετών το 2015 έπειτα από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στη μύτη, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Πρόσφατα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο έπειτα από όσα κατήγγειλε σε ομιλία του στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας απέδωσε τον θάνατο του παιδιού σε παρεκκλίσεις

από το ιατρικό πρωτόκολλο και κακή συνεργασία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Εναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).Το πόρισμα βγήκε τον Δεκέμβριο του 2016 και απέδιδε ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων (υπεύθυνη αναισθησιολόγος ήταν τότε η Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας), στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος, αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου. Τότε όμως άρχισε και η περίεργη διαδρομή του πορίσματος από το νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ και αρμοδίως στους Επιθεωρητές Υγείας και τα γραφεία του υπουργείου.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ, ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προΐσταται πρωτοδίκης.

Τελικά η νοσηλεύτρια απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο και τότε φέρεται να παρενέβη η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, ασκώντας έφεση στην απόφαση και στέλνοντας την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.

Ο φάκελος του πορίσματος διαβιβάστηκε μόλις τον Φεβρουάριο του 2018 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στη διοίκηση των δύο νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην 7η ΥΠΕ, στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Από την έρευνα των συνθηκών θανάτου της μικρής Μελίνας το μόνο που διαπιστώθηκε ήταν ότι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά και κατά το παρελθόν, για κλοπή ναρκωτικών ουσιών (στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου).

Και πάλι όμως το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ κατέληξε, έναν χρόνο αργότερα, στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για κλοπή, αλλά για «απρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας». Στην εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο 1.321 ευρώ -δηλαδή ισόποσο με τις αποδοχές ενός μηνός- που παρεκρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

Σήμερα η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας αναβλήθηκε εκ νέου για… λόγους υγείας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων της Κρήτης, η αναβολή σχετίζεται με πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μέλος του Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δώσει το παρών στη συνεδρίαση. Εκκρεμούσε ωστόσο το θέμα της απολογίας της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη.

Η είδηση της αναβολής της συνεδρίασης προκάλεσε την αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη που σχολίασε στο Twitter: «Εντάξει, οι άνθρωποι αυτοί απλά δεν υπάρχουν!»

Εντάξει οι άνθρωποι αυτοί απλά δεν υπάρχουν! https://t.co/nCy7Um9JcS

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 12, 2018

The post Αναβολή λόγω… ασθενείας στο Πειθαρχικό για την εξαδέλφη Πολάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα