Πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου με τον Ολαφ Σολτς

Η εποχή Σόιμπλε παρήλθε και με την ολοκλήρωση των διεργασιών σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία, νέος ισχυρός συμπαίκτης της Ανγκελα Μέρκελ αναδείχθηκε ο Ολαφ Σολτς, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών και ταυτόχρονα τη θέση του αντικαγκελαρίου.

Η τοποθέτησή του στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ προκάλεσε ανακούφιση στην Αθήνα,

καθώς μετά την εμπειρία του «δύσκολου» και άκαμπτου Σόιμπλε η αυγή της νέας εποχής Σολτς μόνο αισιοδοξία προκαλεί, ειδικά για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Νέο σχέδιο για την Ελλάδα», η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι ο Ολαφ Σολτς δεν μπορεί να αποφύγει πλέον τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και από την πλευρά της η Αθήνα μπορεί πλέον να ελπίζει ότι η αντίσταση του Βερολίνου (κατά την περίοδο Σόιμπλε) «πλησιάζει στο τέλος».

«Ο Σολτς μπορεί τώρα να κάνει τη διαφορά εάν πει τρεις αλήθειες: η ελάφρυνση του χρέους θα κοστίσει στους φορολογουμένους. Και στο μέλλον η Αθήνα δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς έξωθεν βοήθεια, παρά το γεγονός ότι η εκεί κυβέρνηση δεν θέλει να το ακούει αυτό. Τρίτον, η Ευρώπη δεν χρειάζεται πια το ΔΝΤ σε επιχειρήσεις διάσωσης επί του εδάφους της», έγραφε σε άλλο σχετικό δημοσίευμα της η ίδια εφημερίδα και την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδος και Γερμανίας θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά.

Το πρώτο τετ α τετ του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ολαφ Σολτς στο Βερολίνο προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 13 Απρίλιου και ώρα 10 π.μ. (τοπική).

The post Πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου με τον Ολαφ Σολτς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα