Αμβούργο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο λόγω «σπρέι πιπεριού» στον εξαερισμό

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου στη Γερμανία επανέρχεται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς, μετά την εκκένωση που προηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, εξαιτίας διαρροής ουσίας που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 68 υπαλλήλους και επιβάτες – κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, επρόκειτο για σπρέι πιπεριού.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε αρχικά ότι παρουσιάστηκε «άγνωστη ουσία» στο σύστημα εξαερισμού. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία και προσανατολίζεται στο σενάριο κάποιος επιβάτης να πραγματοποίησε «φάρσα» ελευθερώνοντας το σπρέι στο σύστημα

εξαερισμού, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NDR.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου έκλεισε για περίπου δύο ώρες το μεσημέρι της Κυριακής (REUTERS/Fabian Bimmer)

Συνολικά 68 επιβάτες εκδήλωσαν δυσκολία στην αναπνοή ή ερεθισμούς στα μάτια και εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου παρέμειναν κλειστές από τις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 13.45. Από αυτή την ώρα και έπειτα οι πτήσεις άρχισαν να πραγματοποιούνται κανονικά.

air traffic heading for #Hamburg #Airport is deverting to alternative airports pic.twitter.com/f2ygJG7T2d

— Andreas Bergmann (@A__Bergmann) February 12, 2017

Λόγω του επεισοδίου, 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο οδηγήθηκαν σε άλλα, γειτονικά αεροδρόμια. Διακόπηκαν επίσης προσωρινά και τα δρομολόγια των τρένων από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.

UPDATE: #Hamburg airport #toxin could be pepper spray spread via air conditioning systemfire brigade https://t.co/pZYNW0TPOS pic.twitter.com/z0Z7XQfgSa

— RT (@RT_com) February 12, 2017

«Μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάικ Λέβερεντς. «Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Δεκάδες οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο αεροδρόμιο, ενώ η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει από την αρχή ότι η ουσία προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το σύστημα εξαερισμού του αεροδρομίου.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της Γερμανίας και εξυπηρετεί περίπου 16 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο.

The post Αμβούργο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο λόγω «σπρέι πιπεριού» στον εξαερισμό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα