To σωτήριο στρώμα και άλλες 10 φωτογραφίες από το καμένο Ιντερκοντινένταλ της Καμπούλ

O ελληνας πιλότος, Βασίλης Βασιλείου που σώθηκε ως εκ θαύματος από τις σφαίρες των Ταλιμπάν κατά την καταδρομική επίθεση στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Καμπούλ, φωτογραφίζεται πλάι το στρώμα που τον έσωσε.

Εικόνες που θυμίζουν σκηνικό ταινίας καταστροφής του Χόλιγουντ ανέβασε από το καμένο ξενοδοχείο της αφγανικής πρωτεύουσας και ο δεύτερος Ελληνας, επίσης πιλότος, Μιχάλης Πουλικάκος που έζησε την τρομακτική εμπειρία της ένοπλης επίθεσης.

«Ήταν καμιά δεκαριά άτομα, ήρθαν στον 5ο όροφο έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να

βλέπουν στην πλατεία. Όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος. Στη συνέχεια έσπασαν τη δική μου πόρτα μπήκαν στο δωμάτιό μου… Μπήκαν μέσα τρία άτομα, ο ένας καθόταν στη πόρτα. Μόλις μπήκε ο αρχηγός τους, σήκωσαν το άλλο κρεβάτι αφού πυροβόλησαν πρώτα. Ευτυχώς δεν σήκωσαν το δικό μου κρεβάτι και ήμουν πολύ τυχερός», διηγείται ο Βασίλης Βασιλείου και ποστάρει τις φωγραφίες από το σωτήριο στρώμα και το εσωτερικό του διαλυμένου δωματίου του στο ξενοδοχείο.

The post To σωτήριο στρώμα και άλλες 10 φωτογραφίες από το καμένο Ιντερκοντινένταλ της Καμπούλ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα